Eremitageløb 7. oktober 2012. Her vinderen Morten Munkholm
Eremitageløb 7. oktober 2012. Her vinderen Morten Munkholm Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Men kampen om den nordiske trone i cross bliver benhård.

Den dobbelte E-løbsvinder, Morten Munkholm, Aarhus 1900, er klar til at følge succesen fra Dyrehaven op i NM i cross over ni kilometer lørdag på Amager.

- Jeg skal være med fremme. Jeg føler mig i god form, men om jeg er skarp nok til at vinde, det må tiden vise, siger han.

Favoritten er den etiopiskfødte norske OL-løber på maraton, den forsvarende mester Urige Buta. Også den 21-årige Korsør-løber og danske crossmester, Abdi Hakin Ulad, vil kæmpe om medaljerne.

Morten Munkholm kan se tilbage på en skrækkelig sæson med sin anden sejr i Eremitageløbet som et af de få lyspunkter. Målet i 2012 var OL på 1.500 meter, men alle drømme om at kvalificere sig blev knust af en alvorlig seneskade i foden i vinter. Først i løbet af sommeren kunne han genoptage træningen. - I 2013 håber jeg at løbe en god 5.000 meter. Det er dén distance, jeg vil satse på. Måske bliver det til en enkelt eller to 1.500 meter i udenlandske løb, men det er ikke afgjort, siger han.

NM har været holdt siden 1997, men kun én gang har en dansker vundet: Morten Munkholm i 2009. Arrangørerne fra Amager AC har skabt en tilskuervenlig rute på den gamle travbane bag Tårnby Stadion.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.