De første fire år var verdens ældste motionsløb, Eremitageløbet, ”forbudt for børn”. Man skulle være fyldt 20 år for at deltage. Derfor er Ole Aarup Iversen, som fredag fylder 70 år, én af de yngste, der har været med hvert eneste år siden premieren i 1969.

Søndag 8. oktober deltager den tidligere blikkenslager fra Greve i motionsfesten i Dyrehaven for 49. gang.

”Det er Eremitageløbet, der holder mig i gang som løber, og jeg glæder mig til 50 års jubilæet næste år (søndag 7. oktober 2018, red.). Uden E-løbet at se frem til havde jeg kun cyklet i dag. Jeg cykler tre gange om ugen. I min alder og med en vægt på 91 kilo er det mere skånsomt end løb,” siger han.

”Jeg elsker at motionere og anbefaler alle seniorer at gøre det samme. Det sociale samvær, jeg oplever omkring Greve Trim, er guld værd.”

Ole Aarup Iversen løber altid i sin skriggule 45 års E-løbsjubilæumstrøje, når han træner med Greve Trim. Uanset vejret kan han altid få den til at sidde yderst, så han kan vise den frem. Så glad er han for trøjen, at træningskammeraterne er i tvivl, om han også sover med den om natten. Men det benægter han.

E-løbsveteranen var fodboldspiller, inden han begyndte at løbetræne. Han mindes de første år, han trænede i Dyrehaven i slutningen af 60erne.

”Det var før det første Eremitageløb. Jeg trænede med Tom Bogs, Hans Jørgen Jacobsen og andre topboksere. Jeg husker, at Tom Bogs kom først op på toppen af Djævlebakken og stod og brækkede sig. ”Tag det med ro, Tom,” sagde vi til ham. ”Det kan I sagtens sige, stønnede han. Det er mig, der skal være Europamester, det er ikke jer,” siger en leende Ole Aarup Iversen.

”Siden jeg var dreng, har jeg altid været meget aktiv. Jeg løb altid. Også til skole. Jeg var nok et halvvejs dampbarn. Jeg har prøvet at regne ud, hvor langt jeg har løbet de sidste godt 50 år. Det er blevet til over 100.000 kilometer eller jorden rundt to en halv gang.”

Hans bedste tid i Eremitageløbet er fornemme 45.39 fra 1983.

Ligesom mange andre har Ole Aarup Iversen og klubkammeraterne fra Greve et fast ritual i Dyrehaven.

”Vi klæder altid om under det samme træ. E-dagen er noget særligt,” siger han.

Kom og løb med i dronningen blandt motionsløb. Læs mere og tilmeld dig på www.elob.dk