- Jeg var nok lidt for ambitiøs, siger Anna efter sin første sejr.

Anna Holm Baumeister havde to store mål. Endelig at vinde Eremitageløbet. Og slå sin mor, Mette Holm Hansens familierekord. Det første lykkedes.

Den 25-årige løbende journalist fra Bornholm blev en suveræn vinder i 46.15 med en margin på tre minutter til den 23-årige kenyanske au pair-pige fra Køge, Sylvia Kiberenge. Det sidste kiksede. Mette er stadig hurtigere end sin datter.

Den tredobbelte vinder (1983, 84 og 85) har en personlig rekord på 45.46, og Anna manglede et halvt minut.

- Jeg var nok lidt for ambitiøs og lagde for hårdt ud for at slå min mors rekord, siger en storsmilende Anna.

- Men det gør nu ikke noget. Det viser bare, hvor god hun var. Jeg er lykkelig for sejren efter to andenpladser. Jeg forbedrede min personlige rekord med over et minut, men havde ikke nogen superdag. 

BT

At Annas forældre var blandt tilskuerne i den strålende efterårssol i skoven gjorde ikke glæden mindre. Henrik Jørgensen er femdobbelt vinder, og familien har nu ni af BTs sølvfade i samlingen.

- Jeg tror aldrig, vi har spist af dem, men måske skulle vi finde dem frem en dag, siger Anna leende.

Henrik Jørgensen løb den første kilometer sammen med 45 års jubilarerne som en flot cadeau til motionspionererne fra 1969.

De startede to minutter foran feltet, og da Henrik Jørgensen slog op i banen, kunne han ønske datteren en god tur resten af vejen gennem dyrenes skov.

e6

- Det var fantastisk flot af Anna. Hun har gået og drømt om dét her i flere år, siger Henrik Jørgensen.

- Jeg nød også at løbe med jubilarerne i starten. En af dem, jeg snakkede med, var med i London Marathon i 1988.

Henrik Jørgensen vandt for 25 år siden i London og har indskrevet sig med flammeskrift i maratonhistorien som Danmarks største navn gennem tiderne.