Nana Vestergaard Eriksen og Lars Mertins blev mandag hyldet på BT som årets kvindelige og mandlige Eremitageløber.

»I er en stor inspiration for andre motionsløbere og fornemme repræsentanter for E-løbet,« sagde chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, da han ved en festlighed overrakte dem BTs sølvfad, blomster og nytårschampagne.

RUC-studerende Nana Vestergaard Eriksen, 25, København N, og privatdirektør Lars Mertins, 48, Hvidovre, har med deres engagement og smittende løbeglæde motiveret andre til at løbe.

Hun inspirerede under praktikophold i Bruxelles tre dovne mandlige kolleger, og de oprettede løbeklubben Runrig som modvægt til det gode belgiske øl.

Sammen løber de to gange om ugen rundt om søerne i København, og de har allerede krydset to af sæsonens store mål ind i 2015-kalenderen, BT Halvmarathon 26. april og Eremitageløbet 4. oktober.

Han er initiativtager til Running Hvidovre, og alle er velkommen til at løbe med tirsdag, torsdag og lørdag. Det er gratis, og man kan læse mere på Facebook om det unikke løbefællesskab, der vokser sig stadig større. For sit store engagement har han fået Hvidovre Kommunes Sundhedspris.

Lars Mertins blev i 2012 ramt af en blodprop i hjernen, men var hurtigt tilbage på træningsruterne i og omkring Hvidovre.

»Jeg er ikke i tvivl om, at løbetræningen har hjulpet mig,« siger han.

Kom kåringen som Årets E-løber som en stor overraskelse for Lars Mertins, blev han mandag taget på sengen for anden gang, da 13 løbekammerater fra Running Hvidovre midt under festlighederne dukkede op på BT i træningstøj.

Uden at han vidste det, havde hans kone, Kirsten, taget hans løbetøj med ind på BT, så han fik en uventet træningstur på ti kilometer hjem. Helt i Running Hvidovres ånd.