Lyt til artiklen

Stående på ”broen” for foden ad den lange bakke ved Fortunen med udsigt over de mange tusinde forventningsfulde løbere skyder Dyrehavens skovfoged og skytte, Torben Christiansen, søndag 9. oktober på slaget elleve Maj Invest Eremitageløbet i gang.

638.265 løbere har siden 1969 gennemført verdens ældste motionsløb i den ikoniske skov, og du kan stadig tilmelde dig det 48. løb i den smukke efterårsklædte Dyrehave.

Læs mere og tilmeld dig klassikeren i skoven på www.elob.dk. På E-dagen kan man foretage en sidste øjebliks-tilmelding i informationen inden for den røde port ved Fortunen fra kl. 9.00.Maj Invest Eremitageløbet arrangeres af Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT. En af løbets traditioner er kåringen af årets mandlige og kvindelige eremitageløbere. To løbere, som lever op til idéen bag det historiske løb: Regelmæssig træning for sundhed og velvære.

Har du et emne til den ærefulde titel, så mail senest 1. november til journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk. De to løbere hædres med BTs sølvfad og et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen.BT indførte kåringen af årets E-løbere i 1985. Sidste år hædrede vi to af 70’ernes kendte navne, som i dag er trofaste motionister. Det var Karin Pagaard, 68, og Gert Kærlin, 65, som begge vandt E-løbet for over 40 år siden og i 2015 deltog i festen i nationalskoven for henholdsvis 37. og 35. gang.

En anden tradition er lodtrækningen blandt løberne om et kostbart smykke fra Stenstrup Watches & Jewellery på Strøget i København. Stenstrup deltager hvert år med flere løbere, og direktøren, Nils Carlsen, har et meget specielt forhold til Eremitageløbet. Siden 1974 har han kun misset ét løb.Smykket i år er et nyt design fra Chopard, ”Happy Heart”. Et halssmykke med koral og diamant til en værdi af 18.880 kr.

KIF, KS og BT byder alle velkommen i dyrenes skov, hvor de mange tusinde løbere og tilskuere søndag 9. oktober er gæster hos de 1.600 dådyr, 400 krondyr og 100 sikaer.