Morten Munkholm har scoret hattrick i Eremitageløbet og deltager for første gang i BT Halvmarathon.
Morten Munkholm har scoret hattrick i Eremitageløbet og deltager for første gang i BT Halvmarathon. Foto: Bax Lindhardt

Tre år i træk har Morten Munkholm vundet Eremitageløbet, og Dyrehavens konge har nu sat sig et nyt mål. Han vil vinde SNIKs klassiker BT Halvmarathon søndag 21. april.

– Siden jeg for nogle år siden var i Lyngby og på Rundforbi Stadion for at heppe på nogle venner fra Randers, har det ligget i luften, at jeg ville løbe BT Halvmarathon på et eller andet tidspunkt, siger han.

– Jeg prøvede distancen i efteråret i DM (blev nr. 4, red.), men var ikke i form efter min skade. Jeg har trænet godt i flere måneder nu og går efter sejren i BT Halvmarathon.

Morten Munkholm fik sin 2012-sæson delvis smadret. Målet var at kvalificere sig til OL på 1.500 meter, men i januar rev han en sene i højre hæl delvis over og lå helt stille i tre måneder.

Hans store mål i 2013 er en toptid på 5.000 meter, men han tvivler på, at han kommer ned omkring VM-kravet på 13.20.00. Det er et pænt stykke under Dennis Jensens danske rekord på 13.25.39 fra 2000.

I januar var Aarhus 1900-løberen tre uger på træningsophold i Etiopien, og 26. marts rejser han igen tre uger til det østafrikanske land.

– Jeg satser på at komme hjem i topform til BT Halvmarathon, siger han i jagten på den attraktive førstepræmie på 15.000 kr.

I næste måned sigter han på tre titler: DM på den lange og den korte cross 2.-3. marts i Herning og DM på ti kilometer på landevej 24. marts i Aarhus.

Knap 9.000 løbere har allerede tilmeldt sig BT Halvmarathon. Tilmeldingen lukker ved løber nr. 10.000. Læs mere og tilmeld dig på www.bthalvmarathon.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.