Dyrehaven slår søndag 8. oktober de røde porte op for dronningen blandt motionsløb, Eremitageløbet.

647.702 løbere i alderen 4-96 år har siden det første startskud i nationalskoven i 1969 gennemført løbet, der startede motionsbevægelsen. Og arrangørerne af efterårets klassiker, Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT, inviterer for 49. gang til Familien Danmarks løb nr. 1.

Eremitageløbets 13,3 kilometer lange rute med det stolt knejsende og ikoniske Eremitageslot i centrum snor sig gennem skoven, vi alle elsker.

En skov, som har en plads i alle danskeres bevidsthed og ikke er en hvilken som helst skov.

Dyrehaven er et klenodie og en del af det nordsjællandske parforcejagtlandskab, som blev anlagt for kong Frederik 3. efter fransk forbillede. I 2015 blev det optaget på UNESCOs verdensarvliste og kom i familie med pyramiderne i Giza, den kinesiske mur og flere hundrede andre attraktioner.

Som skovfoged og dyrenes talsmand, Torben Christiansen, siger:

”Det er et paradoks, at Dyrehaven har overlevet 350 år. Den er ikke blevet kørt over af byudviklingen, men har bevaret sin ro, udstråling og naturkvalitet.”

Snyd ikke dig selv for løbet i dyrenes skov på en efterårsdag, hvor de faste beboere, de 1.700 stykker dåvildt, 300 stykker kronvildt og 100 sikaer, er statister på Danmarks smukkeste scene.

Datoen for Eremitageløbet er ikke tilfældigt valgt. Den ligger mellem kronhjortenes brunst i september og dådyrenes brunst i oktober.

Kom og løb med i traditionernes løb. Tilmeld dig Eremitageløbet på www.elob.dk.

KIF, KS og BT byder alle – løbere og tilskuere - velkommen til årets største og festligste skovtur søndag 8. oktober.

I BT lørdag 2. september er der et otte siders tillæg om efterårets klassiker i tekst og billeder. Læs bl.a. interviews med Dansk Atletik Forbunds direktør, Jakob Larsen, og den mangeårige topløber Henrik Them. Og lægen Jerk W. Langer skriver om fascinationen af løb motionsløbets mange gevinster.