Eremitageløbet er idræts- og kulturhistorie og løbes søndag 8. oktober for 49. gang. Læs mere og tilmeld dig på elob.dk.
Eremitageløbet er idræts- og kulturhistorie og løbes søndag 8. oktober for 49. gang. Læs mere og tilmeld dig på elob.dk. Foto: Scanpix

Du skal bare have to ben og et par løbesko. Så kort kan det siges om den bedste og mest enkle motionsform af alle.

Du vil somme tider føle, at det sværeste skridt er det første. Dét ud af døren. Men er du først kommet over denne hurdle, dørtrinnet, åbner der sig en fortryllende verden. Du er i bedre humør, når du kommer hjem, end da du startede på din løbetur.

Siden starten på motionsbevægelsen med trekløveret Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BTs premiere på Eremitageløbet i 1969 med 2.344 gennemførende har Danmark stille og roligt udviklet sig til »en nation af løbere« med 1,3 millioner danskere, der løbetræner regelmæssigt.

1

Da det første startskud lød i Dyrehaven, var der kun det samme motionsløb. I dag er der 1.500 løb i Danmark om året, og ”dronningen blandt løb”, Eremitageløbet, afvikles søndag 8. oktober for 49. gang. 50 års jubilæet i 2018 nærmer sig.

Som Dansk Atletik Forbunds direktør, Jakob Larsen, siger:

»Eremitageløbet er idræts- og kulturhistorie. Løbet er klart den mest skelsættende idrætsbegivenhed på dansk grund det seneste halve århundrede. Det er ingen hemmelighed, at Eremitageløbet har en særlig plads i dansk atletiks og danske løberes historie. Vi taler om et enestående symbol på det fysisk aktive og sundhedsorienterede Danmark, som er opstået og vokset undervejs i løbets historie.«

408024508.jpg

De første 7.000 tilmeldinger er tikket ind til efterårets motionsfest i den ikoniske Dyrehave, som i 2015 blev optaget på Unescos verdensarvliste som en del af det nordsjællandske parforcejagtlandskab. Næppe noget motionsløb afvikles i en så enestående natur som i dyrenes skov med 2.000 stykker hjortevildt, som på E-dagen må finde sig i rollen som statister.

Eremitageløbet er først og fremmest et motionsløb, men krydres hvert år af en perlerække af Danmarks bedste løbere. I 2016 blev løbet vundet af to af de olympiske deltagere i Rio de Janeiro, Anna Emilie Møller og Abdi Hakin Ulad.

Tova

En tradition er kåringen af årets mandlige og kvindelige E-løber. To løbere, der lever op til løbets grundidé, motion for sundhed og velvære. Har du er emne til den ærefulde titel, så mail til medlem af løbsledelsen, journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk.

Læs mere og tilmeld dig Eremitageløbet søndag 8. oktober på elob.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.