19-årige Anna Emilie Møller sætter rekord i Eremitageløbet i 2016 og er ambassadør for verdens ældste motionsløb, som søndag 8. oktober løbes for 49. gang.
19-årige Anna Emilie Møller sætter rekord i Eremitageløbet i 2016 og er ambassadør for verdens ældste motionsløb, som søndag 8. oktober løbes for 49. gang.

En 19-årig gymnasiepige og et af de største danske løbetalenter i flere år er blevet ambassadør for verdens ældste motionsløb, Eremitageløbet.

Den blonde nordsjællandske komet fra Hareskovby, Anna Emilie Møller, er på rekordtid blevet en rollemodel. Under et idrætsefterskoleophold på Fyn som 16-årig afslørede hun et sjældent talent for løb og via en lovende, men kort basketballkarriere har hun de seneste to år satset helhjertet på løb.

Foreløbig har det bragt hende til OL i Rio de Janeiro, hvor hun forbedrede sin danske rekord på 3.000 meter forhindring med næsten ni sekunder til 9.32.68. Og i sit tredje Eremitageløb få uger efter OL slog hun med sensationelle 43.45 Dorte Vibjergs 18 år gamle løbsrekord med 14 sekunder på den 13,3 kilometer lange rute.

'Kun himlen sætter grænser for dansk atletiks nye stjerneskud,' stod der i BT efter Eremitageløbet, som fighteren Anna Emilie Møller fra Blovstrød Løverne nu er ambassadør for.

»Det er et løb, jeg meget gerne vil bakke op. Eremitageløbet er unikt og betyder meget for mig. Få steder oplever man en stemning som i Dyrehaven. Jeg ser frem til efterårets løb i skoven,« siger hun.

Anna Emilie Møller er en pige, der sætter sig store mål. I 2017 er VM i august i London det vigtigste, og sæsonen har fået en god start. I sin Diamond League-debut på Bislett i Oslo i torsdags var hun kun 1.62 sekunder fra sin rekord fra Rio.

På længere sigt gælder det OL i Tokyo 2020, og talentet er klædt godt på. Træningen er i de bedste hænder hos den tidligere maratonstjerne og E-løbsvinder, Kersti Jakobsen, som hele tiden er opmærksom på, at træningsnarkomanen Anna ikke presser sig selv for hårdt.

Den nye ”Dronning af Dyrehaven” debuterede som et næsten ukendt navn i den smukke skov i 2014 med en tredjeplads. Også i 2015 blev hun treer, inden gennembruddet kom i fjor. Hun forbedrede sin personlige rekord med hele to minutter og 41 sekunder.

Eremitageløbet, arrangeret af Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT, er løbet, der startede motionsbevægelsen. Søndag 8. oktober løbes det for 49. gang. Læs mere og tilmeld dig efterårets fest i Frederik den Tredjes ikoniske  jagtpark på elob.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.