Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

2.350 løbere er med i det 13. The Great Wall Marathon.

Jo vildere jo bedre. The Great Wall Marathon startede adventure-lavinen i 1999, og Albatros Travels nyklassiker bliver større og større.

Når den danskarrangerede maratonsucces på den kinesiske mur afvikles på lørdag, sætter den rekord med 2.350 løbere fra langt over 50 nationer, deraf en stor del danskere.

– Det er 13. løb på Muren. Løbet er i dag kendt over det meste af verden. Det havde vi ikke drømt om, da vi startede i slutningen af 90erne, siger løbsleder Rune Nortoft.

– Det var meget varmt, over 30 grader, da løberne var ude at gå på muren på inspektionsturen i torsdags, men heldigvis bliver det køligere på løbsdagen.

Henrik Brandt fra Roskilde har som den eneste været med hvert eneste år og deltager denne gang i en 23 kilo lettere udgave.

Pia Ojen Bjerregaard fra Sorgenfri har tidligere løbet Albatros’ The Great Tibetan Marathon i Himalaya og er med i sit andet ekstremmaraton, mens to døtre, Isabella og Sarah, løber den familievenlige fem kilometer distance.

Nordmanden Anders Olausson, sygeplejerske fra Drammen, har fået smag for Muren og udfordringen på de mange tusinde trappetrin og deltager for femte gang. Sidste år løb han The Big Five Marathon blandt de vilde dyr i Sydafrika.

Albatros Travel står 14. november for et meget specielt løb nord for Cairns i Australien, hvor starten går i total solformørkelse. Og næste år arrangerer man et helt nyt adventureløb, som indtil videre er en hemmelighed.

Af Peter Fredberg, fred@bt.dk

Andre læser også