Ostehandleren i Landskronagade på Østerbro i København har en stor lidenskab: Eremitageløbet.

»Det er 35. gang i træk, jeg skal være med i Dyrehaven. Motion er en livsstil for mig. Jeg får svært ved at undvære Eremitageløbet, men på et tidspunkt bliver det nok for hårdt for mig,« erkender 78-årige Svend Pedersen.

Inden E-løbsveteranen overtog osteforretningen for 18 år siden, var han i 30 år en populær pølsemand i Slangerup, hvor han stadig bor.

To gange om ugen cykler han de to gange 35 kilometer til og fra arbejdet for at holde formen ved lige. De andre dage tager han bilen.

»Jeg elsker at cykle og er med på 'Pariserholdet'. Vi er nogle stykker, som mødes hver søndag hele året rundt i Farum og kører Nordsjælland tyndt. Jeg spiller også stadig lidt fodbold og elsker en øl bagefter og det sociale samvær, som jeg altid har sat højt,« siger han.

Svend Pedersen er udlært mejerist, så springet fra pølsevogn til osteforretning var ikke så stort.

»Jeg kendte den tidligere ostehandler. Vi spillede kort sammen, og han var en af mine gamle kunder ved pølsevognen,« siger han.

Svend Pedersen løb i mange år i Dyrehaven sammen med tre fodboldkammerater fra Slangerup.

»De er desværre stoppet. Men min kone er altid med. Hun er trofast tilskuer, og E-dagen er altid en festdag,« siger han.

Den løbende ostehandlers bedste tid i nationalskoven er 1.06 timer. Det var dengang, ruten var 13,8 kilometer (fra 1983 har den været 13,3 kilometer).

»Nu er det svært at komme under halvanden time. Men dét med tiden betyder ikke noget. Nu er det bare glæden ved at være med. Opleve stemningen i skoven og nyde det sociale samvær bagefter. En god frokost efter løbet er en vigtig del af festen,« siger han.

Hvor længe han fortsætter som ostehandler i Landskronagade, ved han endnu ikke.

»Lige som motion er mit arbejde en livsstil. Langt de fleste af mine kunder er faste kunder, og jeg nyder at stå her,« siger 35-års jubilaren med startnummer 11.590 i Dyrehaven på søndag.

Det er stadig muligt at tilmelde sig det 48. Maj Invest Eremitageløbet. Læs mere og tilmeld dig på www.elob.dk