De tre topløbere, Abdi Hakin Ulad, Simone Glad og Henrik Them, i røde træningstrøjer foran motionsfeltet på Christiansborg Slotsplads inden træningsturen på VM-ruten.
De tre topløbere, Abdi Hakin Ulad, Simone Glad og Henrik Them, i røde træningstrøjer foran motionsfeltet på Christiansborg Slotsplads inden træningsturen på VM-ruten. Foto: Sport Event Denmark

Them, Glad og Ulad løb i spidsen for 300 motionister, som glæder sig til VM på halvmaraton 29. marts 2014

De nybagte nordiske mestre i cross, Simone Glad og Abdi Hakin Ulad, og den danske mester på halvmaraton, Henrik Them, var søndag ude at teste en del af ruten til VM på halvmaraton 29. marts 2014 i det indre København sammen med 300 motionister.

Som Eline Andersen, Sport Event Denmark, siger:

- En symbolsk fordeling mellem elite og bredde. Som i de kommende verdensmesterskaber.

Henrik Them ser frem til det historiske VM med 200 topløbere i spidsen for 25.000 motionister.

– Jeg er beæret over at få den mulighed at løbe på hjemmebane. Jeg er født og opvokset i København, og det bliver unikt at løbe VM her, siger han.

Bag VM står Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune, og der blev søndag optaget video fra træningsløbet.

– Vi åbner for salg af startnumre 29. november, og vi løber rigtig stærkt for at blive klar. Vi forbereder os på et stormløb på vores tilmeldingssystem, siger DAFs Lene Kryger Pedersen, race director for VM Halvmarathon 2014.

Henrik Them giver de mange løbeglade danskere et godt råd:

- Først og fremmest skal man skynde sig at købe et startnummer, for der bliver rift om dem. Start forberedelserne nu. Find nogle træningskammerater og få lagt en træningsplan

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.