Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mia og Mette har trænet siden april og er klar til den store eksamen i Dyrehaven

Når Eremitageløbet på søndag skydes i gang for 44. gang, er langt de fleste gengangere. Der er noget om snakken, når E-løbere siger, at motionsfesten i Dyrehaven går i blodet. Men der er også mange, som bevæger sig ud på de klassiske 13,3 kilometer gennem dyrenes skov for første gang.

To af dem er Mia Fruergaard, 53, sundhedschef i Gladsaxe Kommune, og Mette Egelund, 49, oversygeplejerske på Rigshospitalet. Begge bor i Hellerup og træner med Hjerteforeningens Motionsklub Dyrehaven.

De har trænet tre gange om ugen med motionsklubben i Dyrehaven siden april, og debuten i E-løbet bliver årets eksamen.

– Vi har aldrig løbet den fulde distance i Eremitageløbet, men det skal nok gå. Ti kilometer er det længste, vi har løbet. Det var i Nykredit Invest Friløbet forleden. Det var et spændende løb, som vi nød, siger Mette Egelund.

De glæder sig til at løbe sammen med 19.000 andre i den smukke, efterårsklædte Dyrehave.

– Der er ikke noget skønnere end at løbe i naturen. Eremitageløbsruten er krævende med de lange bakker, men de mange løbere og tilskuerne langs ruten er med til at bære én igennem, siger Mia Fruergaard.

Peter Schnohr sender det første hold ud på ruten på slaget elleve. Det tager næsten en halv time at få alle sikkert af sted.

Maj-Britt Nørgaard står traditionen tro for opvarmningen, og fru Erna Iversen, alias skuespilleren Peter Larsen, assisterer på festlig vis Schnohr med starten.

Andre læser også