– Et meget følelsesladet øjeblik, siger Albatros Travels arrangør af solformørkelsesmaraton
 
I total solformørkelse ventede over 400 maratonløbere onsdag morgen lokal tid på startskuddet til Albatros Travels The Solar Eclipse Marathon på stranden ved Port Douglas i det nordøstlige Australien.

Da månen trak sig væk fra sin direkte position foran solen og brød koronaen, gik starten. Og løbet blev således den første idrætsbegivenhed i verden med et intergalaktisk startskud.

– Det var et meget følelsesladet øjeblik og et fantastisk sceneri. Mange fik gåsehud, klappede og jublede, siger løbsarrangøren Rune Nortoft, Albatros Travel.

Det danskarrangerede løb blev en barsk affære i 30 graders varme i skyggen og høj luftfugtighed, men trods de ekstreme forhold var det kun ganske få, der udgik. Tidsgrænsen var otte timer.
Den australske ultrastjerne Mike Le Roux vandt i 3.06.21 med landsmanden James Hilton på andenpladsen i 3.19.12. På tredjepladsen kom SNIKs Jan Petersen i 3.19.53 foran Australiens VM-bronzevinder på maraton i Athen 1997, Steve Moneghetti, 3.20.36.

Jan Petersen har triumferet i flere af Albatros Travels adventureløb. Han har således vundet The Great Tibetan Marathon i Himalaya, The Polar Circle Marathon på den grønlandske indlandsis og The Big Five Marathon blandt Sydafrikas storvildt.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.