Det 19.000 m/k store Eremitageløbsfelt søndag 5. oktober bliver et af de stærkeste i flere år med navne som Abdi Hakin Ulad, Korsør, Henrik Them, Sparta, og Lars Budolfsen, Sparta.

Abdi Hakin Ulad vandt sidste år og satser alt på at gentage triumfen i Dyrehaven. Henrik Them er tre gange blevet nr. 2, og Lars Budolfsen er debutant i nationalskoven.

- Jeg plejer at løbe Berlin Marathon, men i år skal jeg i stedet løbe New York City Marathon 2. november, og så ligger Eremitageløbet fint for mig, siger Lars Budolfsen.

Lars Budolfsen, 34, har i år vundet DM-guld på 10 kilometer på landevej og NM-sølv på 10.000 meter. Sidste år blev han dansk mester på halvmaraton.

I foråret imponerede han ved VM i halvmaraton i København med 1.04.00, kun slået af én dansker, Abdi Hakin Ulad, 1.02.23.

Også 17. pladsen ved EM på maraton i august i Zürich i 2.17.54 på en meget kuperet rute vejer tungt. Sammen med Henrik Them, nr. 19, og Jesper Faurschou, nr. 22, var han med til at sikre Danmark en overraskende femteplads i Europa Cup.

- Det bliver spændende at komme en tur i Dyrehaven og for første gang opleve Eremitageløbet, siger han.

Lars Budolfsens løbekarriere startede først for seks år siden på seriøst niveau, da en knæskade satte en stopper for fritidsspil i fodbold på Jægersborgs Danmarksseriehold.

Få danske langdistanceløbere har haft en så sensationel fremgang på så kort tid som den høje Sparta-løber.

To af hans konkurrenter i E-løbet, Abdi Hakin Ulad og Henrik Them, løber søndag 10 kilometer på landevej i Utrecht.