Lyt til artiklen

Benamputeret cykler 1.200 kilometer for at hjælpe kræftramte børn.

Som den første benamputerede rytter sætter 28-årige Daniel Kulonka fra Frederiksberg sig i sadlen for at cykle de 1.200 kilometer fra København til Paris på Team Rynkeby.

– Det bliver mit livs udfordring, men også en fantastisk mulighed for at betale bare en lille smule tilbage af det, Børnecancerfonden gav mig, dengang jeg selv var syg, siger han.

Daniel Kulonka fik som 6-årig konstateret kræft i højre skinneben og blev amputeret over knæet. Han har kun ti centimeter tilbage af højre lårben.

– Jeg er dybt taknemmelig over at have overlevet en så alvorlig sygdom, men lever stadig med følgerne af den, siger han.

– Jeg har arbejdet hårdt for at komme i form til løbet og glæder mig vildt. Jeg har det lidt svært ved bare at cykle eller løbe en tur, men har jeg et mål som her, er det noget helt andet.

Daniel Kulonka har samlet 55.000 kr. ind fra sponsorer, familie og venner. Team Rynkeby tæller 1.200 ryttere fordelt på 26 hold fra seks lande og donerede sidste år 23 mio. kr. til kampen mod børnekræft.

Fighteren fra Frederiksberg viser BT sine tre proteser. En til brug i dagligdagen, en til cykling og en til fodbold, en sport, han altid har dyrket. De er udviklet af Össur, den islandske medtechvirksomhed.

– Jeg kører til Paris med en specialdesignet cykelprotese. Tidligere cyklede jeg med en protese, som bestod af et mekanisk knæ og en kulfiberfod, hvor mit raske ben stod for hele arbejdet på cyklen. Den ny protese gør det muligt bedre at kunne fordele arbejdet på begge ben, siger han.

Daniel Kulonka kører for Team Rynkeby Vordingborg sammen med bl.a. direktøren for Børnecancerfonden, Marianne Nielsen. De starter fredag kl. 10 fra Rigshospitalet, hvor Daniel Kulonka selv var indlagt som barn.

– Jeg er en stolt cykelrytter, når jeg kommer til Paris en uge senere. Men hvad der vejer endnu tungere er glæden over at have været med til at samle penge ind til kræftramte børn og sætte fokus på en vigtig sag. Jeg glemmer aldrig de oplevelser, Børnecancerfonden gav mig, siger han.