Forvirringen på kostområdet er stor. Der eksisterer et hav af forskellige ”religioner”, og den ene uge skal du spise x for at reducere risikoen for sygdom, og et par uger efter øger x risikoen for sygdom, så jeg forstår godt, hvis du er blevet en smule forvirret af diverse overskrifter.

I forrige uge introducerede jeg dig for hulemandens træningsprogram. Og ja, mennesket er genetisk bygget til et højt fysisk aktivitetsniveau, men mennesket er ligeledes bygget til at spise mad fra naturen – naturlig mad – og Paleo eller rettere stenalderkost har vundet stort indpas i den seneste tid netop på denne baggrund. Paleo er med andre ord blevet “det nye sort”. Hulemanden spiste sjældent eller aldrig kornsorter, fik kun mælk (mejeriprodukter) som baby, og der kunne godt gå et par dage helt uden mad. Så spørgsmålet er, om du skal hoppe med på bølgen?

Jeg synes, at nogle af elementerne i Paleo er gode. Jeg kan rigtig godt lide tanken om at spise mad fra naturen – mad som vores forfædre ville kunne genkende som mad – mad som ikke har været alt for længe i menneskehænder, inden det rammer dit fordøjelsessystem. Den tankegang er genial, men det er helt essentielt at huske, at one size doesn´t fit all. Fordi din nabo har oplevet flotte resultater med Paleo, er det ikke sikkert, du opnår de samme resultater. Måske er det ganske enkelt ikke noget for dig.

Jeg skal på ingen måde gøre mig til herre over, hvad du spiser, men jeg vil opfordre dig til at træffe dine valg på baggrund af først og fremmest information og dernæst erfaring. Hvis du gerne vil give dig i kast med eksempelvis Paleo, så find ud af hvad det egentlig indebærer – søg forskellige informationskilder - og start så stille og roligt. Måske går du hele vejen, eller måske står du af undervejs og er blevet en erfaring rigere.

Med BT PLUS får du:

- Spis som i stenalderen

- Sådan lever du med paleo

- 7 stærke fra Chris – vejen til en sund og varieret kost

Læs om dette i: Chris MacDonald: Spis som i stenalderen

BT PLUS anbefaler også: