____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I vores forfædres tid gik hulemanden på jagt efter mad - efter vilde dyr. Kvinderne bar børnene, mens de samlede bær og planter. I dag går man i Netto eller 7-eleven. Tager varer ned fra hylderne, som ofte er delvist eller helt skabt af menneskehænder. Med andre ord er der markant forskel på maden, man spiste dengang og maden, der spises i dag. Paleo (stenalderkost) er blevet meget populært, og Paleo kommer i mange variationer afhængig af hvilken grad, man vælger at følge principperne.

Læs mere om Paleo med BT PLUS.


Med BT PLUS får du:

- Spis som i stenalderen

- Sådan lever du med paleo

- 7 stærke fra Chris – vejen til en sund og varieret kost
BT PLUS anbefaler også:


I vores forfædres tid gik hulemanden på jagt efter mad - efter vilde dyr. Kvinderne bar børnene, mens de samlede bær og planter. I dag går man i Netto eller 7-eleven. Tager varer ned fra hylderne, som ofte er delvist eller helt skabt af menneskehænder. Med andre ord er der markant forskel på maden, man spiste dengang og maden, der spises i dag. Paleo (stenalderkost) er blevet meget populært, og Paleo kommer i mange variationer afhængig af hvilken grad, man vælger at følge principperne.

Paleo ifølge Dr. Loren Cordain

Dr. Loren Cordain er professor ved Colorado State University, Department of Health and Exercise Science og Dr. Cordain forsker i Paleo kosten. Jeg har talt med ham om Paleo. Chris MacDonald: ”Hvad er de grundlæggende regler indenfor stenalderkost?” Loren Cordain: Spis ubegrænsede mængder af frisk frugt, grønsager, kød (som har græsset), fisk, skaldyr, nødder og olier. Bekymr dig ikke om mængder – lad appetitten være din guide. Reducer i høj grad eller eliminer kornsorter, mejeriprodukter, bælgfrugter og forarbejdet mad. Hvis det indeholder salt eller præsenteres i en pakke, dåse eller æske, så undgå det. Kartofler er heller ikke en del af stenalderkostens principper.

Chris MacDonald: ”Hvad er vi mennesker genetisk ”indstillet” til at spise?”

Loren Cordain: ”Mennesket er altædende og er designet til at spise både planter og dyr. Vores videnskabelige studier af jæger/samler samfund demonstrerer, at animalske fødevarer var de mest eftertragtede og, at den gennemsnitlige jæger/samler indtog 55-65% af det daglige energiindtag fra animalske fødevarer og den resterende del fra planteriget. Mejeriprodukter blev slet ikke indtaget i jæger/samler samfund. Ligeledes blev kornsorter som hvede, rug, havre, hirse mm sjældent eller aldrig indtaget. Den ultimative årsag til, at disse fødevarer forårsager sygdom i dag er, at de ikke harmonerer med det menneskelige genetiske materiale, som primært blev udviklet før den ældste stenalder. Med andre ord er de moderne fødevarer og fødevaregrupper ikke i harmoni med den mad og de fødevaregrupper, som skabte menneskets genetiske materiale.”