’Hvis du virkelig ønsker at ændre noget i dit liv, så gør det med passion, men husk også at forpligte dig’

Passion er altafgørende! Jeg forsøger at skabe en hverdag, som er drevet af passion. Det lykkes ikke hver dag, men jeg stræber efter at beskæftige mig med projekter, der giver mening for mig og for andre. Med tiden har jeg dog lært, at passion ikke kan stå alene. For hvis passionens modpol, forpligtelse, ikke eksisterede i mit liv, så var der mange drømme, som var forblevet drømme og aldrig blevet til virkelighed.

Eksempelvis under Race Across America (RAAM) som jeg kørte i 2005. RAAM er 5.000 km på tværs af USA på cykel. Det var et projekt, som jeg virkelig brændte for, og som var drevet af passion (og hårdt arbejde), men på samme tid var jeg dybt forpligtet overfor hele mit team, som også havde satset hele butikken på den drøm, som vi var i gang med at realisere.

Min succes og holdets succes afhang i høj grad af, at jeg blev siddende på cyklen, og i de perioder, hvor jeg havde allermest lyst til at stå af, var der ingen tvivl om, at min forpligtelse overfor holdet spillede en enorm rolle. Jeg havde lovet min RAAM ’familie’ at give alt, og det holdt mig kørende i store dele af løbet. Så efter min mening går passion og forpligtelse hånd i hånd og er ikke direkte modpoler.

Jeg har efterhånden arbejdet med og coachet mange mennesker, som på en eller anden vis ønskede at ændre noget i deres liv. Her er passion en vigtig faktor, for den primære drivkraft skal komme fra den person, som gerne vil ændre noget. Men jeg har også erfaret i denne sammenhæng, at forpligtelse er essentielt. Ikke i form af ’big-brother-is-watching-you’, men hvis man ikke forpligter sig på en eller anden vis, så er det forbandet let at springe over, hvor gærdet er lavest, og det har vi mennesker en tendens til at gøre – også jeg.

Så hvis du virkelig ønsker at ændre noget i dit liv, så gør det med passion, men husk også at forpligte dig. Og hvis du er så presset på tid, at du ikke længere har evnen til at mærke efter, hvor din passion ligger, så gør følgende: Slå plat eller krone. Det besvarer ikke dit spørgsmål, men i det korte øjeblik, hvor mønten er i luften, vil du vide, hvad du håber på.

Stay strong, stay graceful!

Se også: "Guide: Sådan forebygger du løbeskader" (15 kr.), "Træningsguide: Gør din krop forårsklar med CrossFit"

(19 kr.) og "Guide: Undgå blodpropper - vælg middelhavskost" (15 kr.)


Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her