Camilla Andersen var engang en af verdens bedste håndboldspillere. Nu elsker hun at løbe og skal søndag 8. oktober være med i Eremitageløbet.
Camilla Andersen var engang en af verdens bedste håndboldspillere. Nu elsker hun at løbe og skal søndag 8. oktober være med i Eremitageløbet. Foto: Scanpix

Da Camilla Andersen var en af Danmarks ”jernhårde ladies” og blandt verdens bedste håndboldspillere med fem titler ved OL, VM eller EM, hadede hun at løbe.

Ingen har scoret så mange landskampmål som playmakeren med den legendariske skudarm. Hendes rekord lyder på 846 mål i den nationale trøje. Men først da landsholdskarrieren sluttede med det andet OL-guld i 2000 i Sydney, lærte hun at elske løbetræningen.

Camilla Andersen skal igen være med i Eremitageløbet søndag 8. oktober og præsterede endda for ti år siden i Berlin at debutere på maraton få dage før sin debut i Dyrehaven. Lidt af den omvendte verden.

I alt har hun løbet syv maratonløb, fem i Berlin og to i New York, mens hun endnu har et maraton på dansk grund til gode.

Artiklen fortsætter under billedet

I 1990’erne var den jernhårde lady, Camilla Andersen, en af verdens bedste håndboldspillere. Hun er den mest scorende spiller på det danske kvindelandshold nogensinde med 846 mål.

»Jeg har overvejet Copenhagen Marathon til maj, men frygter, at bliver jeg træt, løber jeg bare hjem,« ler Camilla Andersen og tilføjer:

»Nej, helt ærligt. Jeg har svært ved at finde motivationen om vinteren. En psykisk begrænsning. Et maratonløb senere på året ligger bedre for mig.«

Split

I år skal hun løbe Copenhagen Half Marathon tre uger før festen i Dyrehaven.

»De to løb supplerer hinanden perfekt. Hvis nogen havde fortalt mig, da jeg spillede håndbold, at jeg ville blive grebet af at løbe, havde jeg rystet på hovedet. Bare jeg løb fem kilometer, følte jeg, at jeg skulle dø,« siger hun.

»Jeg kunne lide at presse mig på håndboldbanen og opdagede, at jeg også kunne lide det i løb. Det havde jeg aldrig troet. Jeg har en indre stædighed og giver ikke op. Jeg løber en del intervaller og behøver derfor ikke bruge så lang tid på træningen. Løb er dejlig let at gå til. Det er bare på med løbeskoene og ud af døren. Jeg er ikke i superform, men formen er okay. Det er rart at vide, at man altid kan løbe en tier.«

fsdwerwer

43-årige Camilla Andersen, der er optaget i dansk idræts Hall of Fame, var i 2002 med til at stifte Travel Sense og er ejer af rejsebureauet, som har specialiseret sig i sportsrejser.

Læs mere og tilmeld dig Eremitageløbet på www.elob.dk

Slagelse opkalder hjemmebanen efter Camilla Andersen - 1

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.