Tilmeldingen er åben til den 36. udgave af et af Danmarks bedste og mest traditionsrige gade- og landevejsløb, BT Halvmarathon.
Tilmeldingen er åben til den 36. udgave af et af Danmarks bedste og mest traditionsrige gade- og landevejsløb, BT Halvmarathon. Foto: Scanpix

Aldrig har halvmaratondistancen været mere populær, og et af Danmarks ældste og mest attraktive løb over de klassiske 21,1 kilometer, BT Halvmarathon, løbes søndag 26. april 2015 for 36. gang.

”Løb foråret i møde og få et spændende mål for vinterens træning,” lyder opfordringen fra løbsleder Klaus Kristiansen, SNIK Atletik.

BT Halvmarathon har i mange år været regnet for Danmarks bedste gade- og landevejsløb med en fantastisk atmosfære og et højt serviceniveau, og flere tusinde kommer igen år efter år. Én af de trofaste løbere er Poul Korczak fra Systofte. Han var med fra starten i 1980 og har ikke svigtet én eneste gang.

”Det er mit favoritløb. En stor fest på en smuk og hurtig rute. BT Halvmarathon slår juleaften,” siger fighteren fra Falster.

For mange unge løbere er BT Halvmarathon det første løb over de længere distancer, og løbet krydres hvert år af den danske elite i kampen om de flotte præmier. De tre bedste hos såvel mændene som kvinderne præmieres med henholdsvis 15.000 kr., 8.000 kr. og 5.000 kr.

Tilmeldingen til den 36. udgave af forårets nordsjællandske klassiker fra Kongens Lyngby til Rundforbi Stadion i Nærum er åbnet på www.bthalvmarathon.dk. Til og med 15. januar er tilmeldingsgebyret 250,00 kr. ligesom i 2014-løbet. Derefter stiger det til 300,00 kr.

”Løbet er i år forbedret på flere områder. For at give deltagerne optimale betingelser i starten, under løbet og i målområdet lukker vi ved 8.000 tilmeldte mod tidligere 10.000. Det er først til mølle,” siger Klaus Kristiansen.

”Vi satser alt på at give deltagerne en totaloplevelse og gøre BT Halvmarathon til en event, man vil huske. Der bliver gjort mere ud af startområdet på Cirkuspladsen ved Firskovvej i Kongens Lyngby, og der bliver flere aktiviteter i målområdet på Rundforbi Stadion.”

Ligesom sidste år er der afhentning af startmaterialet på Lyngby Torv ved Rådhuset i forbindelse med en stor løbemesse i samarbejde med Craft og Løberen.

Ruten er en af Danmarks hurtigste og bringer løberne på en rundtur i Kongens Lyngby og ud omkring Virum, inden det går tilbage til Kongens Lyngby og nordpå gennem den smukke Mølleådal til målet i Nærum.

BT Halvmarathon arrangeres af SNIK Atletik med Craft, Gjensidige og BT som hovedsponsorer.

www.bthalvmarathon.dk og www.snikatletik.dk kan du læse mere om BT Halvmarathon og holde dig orienteret om traditionernes halvmaraton, som startede den danske 21 kilometer-lavine.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.