Da midnatsklokken slog, åbnede tilmeldingen til BT Halvmarathon søndag 21. april. Og Mette Stausholm Svenstrup fra Slangerup var hurtigst. Et par minutter inde i det nye år havde hun tilmeldt sig sit livs første halvmaraton.

– Min mand var faldet i søvn lidt i tolv, og da jeg ikke havde nogen at skåle med, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne udnytte tiden fornuftigt. Da han vågnede kvart over midnat, havde jeg tilmeldt mig, siger en leende Mette Stausholm Svenstrup.

Mette Stausholm Svenstrup har tidligere løbet kvindeløb og DHL-stafet, men aldrig været ude på de længere distancer.

– Jeg fylder 40 i år, og da jeg ikke kan nå at træne mig op til et maraton, er et halvmaraton den bedste måde at fejre det på. Jeg kender flere, der har løbet BT Halvmarathon i det smukke Lyngby-område. De har talt rosende om det. Jeg glæder mig.

I løbet af den første nat i det nye år, væltede tilmeldingerne ind til den 34. udgave af forårets klassiker. Og der har været tryk på lige siden.

– Vi har fået en rekordstart, så det ser meget lovende ud, siger formand for løbsledelsen, Klaus Kristiansen.

– Vi har hævet loftet fra 8.000 til 10.000 tilmeldte og har i år kun én distance, halvmaraton. Det betyder, at vi har droppet kvartmaraton.

Løbet starter ved Lyngby Storcenter i Kongens Lyngby og slutter på arrangørklubben SNIKs hjemmebane på Rundforbi Stadion i Nærum.

Tilmeld dig og læs mere på www.bthalvmarathon.dk