Styrketræning behøver ikke at være tidskrævende, og da muskler forbrænder meget fedt, er det genialt, hvis du vil tabe dig.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hvis du gerne vil gå det nye år i mødet med en slankere krop, så overvej styrketræning. Personlig træner Ida Krak giver dig her hendes bedste råd til at få succes med styrketræningen.

TRÆNINGSPROGRAM

Invester i en erfaren og kompetent personlig træner, som kan lægge et træningsprogram, der matcher dine ønsker og behov. Et program, der er funktionelt, effektfuldt og motiverende.

De fleste motionscentre tilbyder også at lægge et træningsprogram i forbindelse med indmeldelse.

LÆS OGSÅ PÅ ALTfordamerne.dk: Sådan øger du forbrændingen og taber dig

UDSTYR

Din styrketræning kan foregå lige så fint i naturen eller inden for hjemmets fire vægge som i et træningscenter, hvis du har disciplin nok til det. Fordelen ved et center er blot, at alt udstyr er tilgængeligt. Ønsker du at træne hjemme, kan du komme langt med få vægte, der passer til dit niveau.

HYPPIGHED

Det er optimalt med to-tre gange om ugen. Tre gange, hvis du ønsker hurtig fremgang.

VARIGHED

En god omgang styrketræning kan i princippet bestå af blot fire-fem gode øvelser, der dækker bredt. Programmet behøver ikke at tage mere end 20-30 minutter.

HUSK PROTEINERNE

Spis og drik optimalt. Mange – især kvinder – spiser for lidt protein, men skal der bygges muskler op, kræver det „byggemateriale“ i form af proteiner.

LÆS OGSÅ PÅ ALTfordamerne.dk: Her er 11 råd mod stress – som virker

HVILKET MIKS?

En kombination af styrketræning og konditionstræning er at foretrække, men hvordan skal fordelingen være? Det afhænger selvfølgelig af den enkeltes ønsker, men er ønsket vægttab eller vedligeholdelse af vægten, skal styrketræningen prioriteres højt. En god kombination vil være:

• Styrketræning tre-fire gange ugentlig, og her taler vi om koncentreret styrketræning. Tungere belastning og færre gentagelser. Hele kroppen tilgodeses. Jo større muskelmasse din krop er i besiddelse af, jo bedre er din evne til at forbrænde.

• Konditionstræning to-tre gange ugentlig, hvor der trænes godt igennem. Kort og hårdt i stedet for langt og slapt. Pulsen skal godt op et par gange om ugen, og her kan intervaltræning være svaret.