Hjemme hos Annette Fredskov i Næstved står et metalskilt på en kommode med sloganet ”What doesn’t kill you will only make you stronger”.

Hun har fået det af en kvindelig beundrer. Og fans har Annette Fredskov mange af.

”Jeg har aldrig mødt hende, men hun syntes, at teksten passede til mig. Det er jeg stolt over,” siger hun.

Annette Fredskov, 43, er maratonkvinden, der løb 366 maratonløb på 365 dage og indskrev sig med flammeskrift i maratonhistorien.

Da hun 14. juli 2013 passerede målstregen (dén dag løb hun to maratonløb), havde hun løbet 15.443 kilometer og slidt 20 par løbesko op.

Hendes unikke præstation sættes i relief af, at hun i 2009 fik diagnosen dissemineret sklerose.

Hvis man nu tror, at Annette Fredskov har sat tempoet ned, kan man godt tro om.

Sammen med tre andre løbere sætter hun 22. juni fra Axeltorv i Næstved kurs mod Champs-Élysées i Paris. Projektet er inspireret af Team Rynkeby, men her i løbesko.

På 19 dage løber hun 1.145 kilometer, svarende til godt 60 kilometer i snit om dagen.

Inden da fejrer hun 24. maj jubilæum i Copenhagen Marathon. Det er hendes maratonløb nr. 600. Hun løb sit første i 2010 i Frankfurt.

Og inden det historiske løb i dronningens by debuterer hun 26. april i Danmarks ældste halvmaratonløb, BT Halvmarathon. Hendes første halvmaraton siden VM i København sidste år.

Annette Fredskov er en glad og passioneret pige med et lyst og positivt syn på tilværelsen. Hun lod sig ikke slå ud af diagnosen for fem år siden, selv om den kom som et chok og sendte hende til tælling.

”Vi bestemmer selv, hvordan vi kommer videre. Der er altid noget positivt, også når det ser mørkest ud. I stedet for at være bange og syg besluttede jeg at leve livet og få det bedste ud af hver dag. Jeg lever et liv med glæde og livskvalitet.  Jeg er ikke i tvivl om, at maratonløbene har hjulpet mig. De har styrket mit immunforsvar,” siger hun.

”Den første besked efter diagnosen var, at jeg skulle passe på med at presse mig for hårdt. Det provokerede mig og satte mig i gang med træningen op til mit første maratonløb. Sklerose er en kronisk sygdom, og det er svært at forudse forløbet, men jeg føler mig sikker på, at jeg også løber maraton om ti år. Jeg elsker det. Løbene giver mig en dejlig ro og klarhed og løfter mig mentalt og fysisk.”

Annette Fredskov har sin egen maratonrute, som har start og mål ved hendes barndomshjem på Musvågevej i Næstved, hvor hendes forældre bor.
Fredskov Marathon hedder løbet meget passende, og 31. marts blev det løbet for 295. gang.

”Jeg kunne ikke løbe de mange løb, hvis jeg ikke havde en stærk og kærlig backing group,” siger hun.

”Min mand, Ulrich, tager sig af det hele, så jeg bare skal koncentrere mig om at løbe, og mine forældre og to børn, Emilie på 13 og Viktor på 11, bakker også helhjertet op. Min far har løbet Fredskov Marathon én gang. Han var 67 år. Det gjorde mig virkelig stolt.”

Annette Fredskov løb sine 366 maratonløb på et år med et gennemsnit på fire timer og 58 minutter. Hendes bedste tid for de 42,195 kilometer er tre timer og 36 minutter.

Sidste år udsendte hun bogen ”Maratonkvinden”, den utrolige historie om de kræfter, et helt almindeligt menneske dybest set besidder, og hun er en meget efterspurgt foredragsholder.

Du kan stadig tilmelde dig BT Halvmarathon søndag 26. april. Læs mere og tilmeld dig på www.bthalvmarathon.dk