To gange har Annemette Rosén (tdl. Jensen) vundet BT Halvmarathon. Her vinder hun i 2005. Foto: Scanpix
To gange har Annemette Rosén (tdl. Jensen) vundet BT Halvmarathon. Her vinder hun i 2005. Foto: Scanpix

Engang var hendes mål de store mesterskaber som OL, VM og EM. I dag er målet at løbe BT Halvmarathon 1. maj med sin ni måneder gamle søn, Nikolai, i babyjogger.

”Nikolaj er min ”cheftræner”. Han bestemmer, hvornår vi skal løbe, og hvor megen tid vi skal bruge på det,” siger Annemette Rosén, tidligere Jensen.


”Vi har kun været ude syv-otte gange, men de kommende uger skal der speedes lidt op. BT Halvmarathon bliver spændende. Det er ret hårdt at løbe med babyjogger, fordi man ikke har armene som hjælp til at trække med.”

Annemette Rosén sluttede sin internationale karriere i 2004. Hendes sidste store løb var New York City Marathon.

Tidligere i 2004 vandt hun Zürich Marathon i 2.30.07, næstbedste danske tid nogensinde. Kun Dorthe Rasmussen (2.29.34) har løbet hurtigere.

På halvmaraton er Annemette Roséns personlige rekord 1.11.36 fra Den Haag i Holland i 2003.

Hendes vindertid i Zürich var syv sekunder fra OL-kravet, men DIF troede så meget på mesterskabspigen, at man gav hende dispensation.
Varmehelvedet i OL i Athen havde nær slået Annemette groggy. Hun mindes, hvordan hun godt stegt vaklede i mål efter at have kastet op flere gange på de sidste kilometer.

Annemette Roséns største øjeblikke i karrieren var niendepladsen på maraton ved EM i München 2002 og 23. pladsen ved VM i Paris året efter i 2.31.55.

På sidste halvdel overhalede hun 25 løbere.

På hjemlig front vejer to sejre i BT Halvmarathon (2000 og 2005) og fem sejre i Eremitageløbet tungt.

Sidste gang hun triumferede i Dyrehaven var i 2006, og ingen har vundet verdens ældste motionsløb så mange gange som fighteren Annemette.

Den 48. udgave af Eremitageløbet finder sted 9. oktober, og Annemette Rosén, 43, gør comeback i den efterårsklædte skov, men uden Nikolai i babyjogger. De smalle stier og de mange tusinde løbere er ikke til babyjoggere i nationalskoven på E-dagen.

”Det er længe siden, jeg har konkurreret, men jeg nyder at holde mig i gang. Jeg løber, svømmer og ror. Det er dejligt at have et mål som BT Halvmarathon sammen med Nikolai,” siger hun.

SNIKs forårsklassiker fra Kongens Lyngby til Rundforbi Stadion i Nærum løbes for 37. gang. Læs mere og tilmeld dig på www.bthalvmarathon.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.