»Jeg plejer at sige, at Eremitageløbet er mit løb,« lyder det med et smil fra Anne-Mette Lindgaard fra Køge.

Hun var med i sit første løb i Dyrehaven 5. oktober 2008. Dén dag fejrede Eremitageløbet 40 års jubilæum, og samme dag fyldte hun selv 40.

Nu er hun på vej mod de 50, og hun er tilmeldt E-løbets 50 års jubilæum søndag 7. oktober.

»Eremitageløbet blev startskuddet til en ny hobby. En ny livsstil. Jeg er i stor gæld til løbet, som satte så meget i gang. Jeg glæder mig til festdagen i Dyrehaven,« siger hun.

»Jeg kan huske, da jeg læste om Eremitageløbet i BT i 2008 og fik idéen om at slå det sammen med min 40 års fødselsdag. Jeg havde aldrig løbet længere end fem kilometer og var meget i tvivl, om jeg kunne træne mig op til at løbe 13 kilometer. Jeg havde ikke drømt om, at jeg ville blive grebet af løb. Det er blevet en del af min tilværelse.«

Anne-Mette Lindgaards bedste tid i Eremitageløbet er 1.08.45 på sin 46 års fødselsdag i 2014.

»Det vigtigste er ikke tiden, men oplevelsen i naturen. Ser jeg en spændende rute, tænker jeg, at den vil jeg gerne løbe. Mine favoritter er Dyrehaven og Bornholm. Jeg er vild med Etape Bornholm og Tejn IFs Hammertrail og løber på Bornholm seks-syv gange om året,« siger hun.

Siden E-løbsdebuten har hun løbet 15 maratonløb og ti ultraløb, bl.a. Bornholm Rundt på 100 km og et 24 timers løb på Bornholm på en 1 km rute (129 kilometer). Begge gav Køge-pigen DM-medalje. Lidenskaben for løb har også resulteret i, at hun deltager i DGIs løbetrænerkursus.

Siden nytårsaftensdag i 2013 har hun løbet hver dag. Indtil videre 1.523 dage i træk.

»Udfordringen til mig selv var, at det skulle vare et år, men jeg kunne ikke stoppe. Nu har det varet over fire år. Distancerne varierer meget. Gennemsnittet ligger på fem kilometer om dagen,« siger hun.

Anne-Mette Lindgaard, der tidligere er kåret som årets kvindelige eremitageløber, arbejder som kundemedarbejder i Nordea i Køge og er medlem af Køge Atletik. Hun er gift med Martin, og de har børnene Emma, 16, Victor, 14, og Jacob, 11.

»I 2011 var min mand, min lillebror og Emma på 9 år med i Eremitageløbet. Måske kan jeg lokke dem med igen i år,« siger hun.

Du kan tilmelde dig Eremitageløbets 50 års jubilæum søndag 7. oktober på elob.dk. Alle deltagere får en jubilæumstrøje, og i målet uddeles en stor og flot medalje med billedet af Eremitageslottet som et unikt minde om en dag, som vil skrive sig ind i motionshistorien.

Familieløb i Dyrehaven. Anne-Mette Lindgaard flankeret af sin lillebror Jacob, tv., og sin mand Martin. Forrest Emma på 9 år. Foto: Privat
Familieløb i Dyrehaven. Anne-Mette Lindgaard flankeret af sin lillebror Jacob, tv., og sin mand Martin. Forrest Emma på 9 år. Foto: Privat
Vis mere

Familieløb i Dyrehaven. Anne-Mette Lindgaard flankeret af sin lillebror Jacob, tv., og sin mand Martin. Forrest Emma på 9 år. Foto: Privat