Lyt til artiklen

Engang stod det for Anders Munch Madsen som noget af en gåde, at et menneske kunne løbe så langt som 42,195 kilometer.

Engang stod det for Anders Munch Madsen som noget af en gåde, at et menneske kunne løbe så langt som 42,195 kilometer.

Det var først, da han i 1980 gennemførte sin første ti kilometer, at han opdagede, at kroppen kunne tåle mere, end han troede.

Søndag 13. november løber den 62-årige supermotionist fra Stenløse-Ølstykke Atletik og Motion som den første dansker maraton nr. 500. Det sker i Rudersdal Marathon, arrangeret af Tor Rønnow, medforfatter til bogen ”Elsk at løbe”.

Jubilæumsløbet bliver samtidig Anders Munch Madsens maraton nr. 35 i år.

– Det var ti kilometeren i sin tid, der gav mig blod på tanden. Og får man først begyndt på maraton, er man solgt. Jeg har løbet halvdelen af løbene i udlandet og været i 15 lande. Jeg har fået oplevelser for livet, siger jubilaren og nævner The Great Wall Marathon på den kinesiske mur og Medoc Marathon i de franske vinmarker som to af højdepunkterne.

– Jeg vil nok løbe færre løb de kommende år, men har stadig drømme om at løbe bl.a. Honolulu Marathon og The Polar Circle Marathon på indlandsisen, inden jeg stiller løbeskoene, tilføjer han.

Den rekord, Anders Munch Madsen er mest stolt af, deler han med datteren Birgitte Munch Nielsen. Sammen har far og datter løbet 176 maratonløb siden 1996. Dén er der formentlig ingen familier i verden, der kan stikke.

Som Birgitte leende siger:

- Jeg er vokset op med spaghetti på bordet.

Nr. 2 på alle tiders danske rangliste over flest maratonløb er Anders’ klubkammerat, Erhard Filtenborg. Han startede med Eremitageløbet i 1977 og var den første danske jubilar med 100, 200, 300 og 400 maratonløb. Han holdt et halvt års pause i 2008 efter en operation og står i dag på 418.