Overskriften på Allan Hansens E-løb kunne hedde ”farvel og tak”.

Eremitageløbet var i 1975 hans allerførste løb og startskuddet til en lang og begivenhedsrig karriere. Og det bliver også hans sidste.

- Jeg ville gerne fortsætte mange år endnu, men det er desværre ikke altid, man selv bestemmer. Jeg har fået et nyt knæ, måske fordi jeg har løbet så meget, forklarer den 66-årige tidligere lagerarbejder fra Frederiksberg.

– Det er med en vemodig følelse, jeg løber min sidste runde i Dyrehaven. Men de mange dejlige år, jeg har haft, kan ingen tage fra mig. Jeg fortryder ikke noget.

Mange vil huske den spinkle, gråskæggede fighters meritter. Det var Allan Hansen, som i 2000 løb 105 maratonløb på et år. Tre år senere løb han 1306 kilometer fra Eiffeltårnet i Paris til København, og i 2006 løb han Danmark rundt, fordelt på 42 maratonløb på 47 dage.

– Der var mange, der syntes, at jeg var bindegal.  Jeg så mig selv som én, der bare elskede at løbe, siger han.

Under sine ekstreme udfordringer var Allan Hansen ledsaget af Erwin Hansen i bil, og i søndagens E-løb over de klassiske 13,3 kilometer løber de sammen.

E-løbsvejret tegner lovende for de 19.000 løbere og næsten lige så mange tilskuere.

– Frisk efterårsvejr med blæst, sol, vekslende skydække og måske en enkelt regnbyge. Temperaturen vil ligge på omkring 12 grader, men føles koldere på grund af en blæst fra vest på 8-10 sekundmeter, siger vagthavende på DMI, Henning Gisselø.
 
Fakta om E-løbet
Eremitageløbet blev løbet første gang i 1969 og er verdens ældste motionsløb.
Det arrangeres af BT i samarbejde med Københavns Idrætsforening og Københavns Skiklub. 576.735 løbere i alderen 4-96 år har gennemført de første 43 E-løb.