44 gange har 95-årige Vilhelm Schomacker gennemført Eremitageløbet, men nu har en dårlig akillessene sat punktum på deltagelse i motionsfesten i Dyrehaven.
44 gange har 95-årige Vilhelm Schomacker gennemført Eremitageløbet, men nu har en dårlig akillessene sat punktum på deltagelse i motionsfesten i Dyrehaven.

Den 49. udgave af Eremitageløbet søndag 8. oktober i Dyrehaven nærmer sig hastigt tilmelding nr. 7.000. Men en institution i verdens ældste motionsløb, Vilhelm Schomacker, som 27. august fylder 96 år, må i år nøjes med tilskuerens rolle, når familien løber med.

»Jeg havde en drøm om at tangere Jan Eisenhardts aldersrekord på 96 år (fra 2002, red.), men det bliver desværre ikke til noget,« siger guldsmeden fra Frederiksberg.

Vilhelm Schomacker deltog i 2015 i sit 44. Eremitageløb, men måtte stå over sidste år på grund af akillesseneproblemer.

»Jeg døjer stadig med akillessenen og får besøg af hjemmesygeplejersken hver morgen. Jeg har ikke kunnet træne og har løbet mit sidste Eremitageløb,« erkender han.

»Jeg ærgrer mig selvfølgelig, men kan glæde mig over de mange dejlige løb, jeg har haft i Dyrehaven. Og jeg kan jo stadig kigge derud og heppe på børn og børnebørn.«

Vilhelm Schomacker begyndte at løbe som 50-årig, da hans børn gav ham et par løbesko i fødselsdagsgave. Endnu et par løbesko fik han af kammeraterne på gymnastikholdet, da han fyldte 90.

I 2011 blev han kåret som årets mandlige Eremitageløber og hyldet på BT.

Selv om løberiet er et afsluttet kapitel, er den 95-årige fighter stadig superaktiv. Han spiller bridge, går til gymnastik og deltager i genoptræning tre gange om ugen.

Læs og mere tilmeld dig Familien Danmarks løb nr. 1 i dyrenes skov på elob.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.