Peer Jensen er historiens ældste danske guldvinder i kapgang. I næste måned fylder han 59 år.

Men selv om han var eneste deltager i DM over 50 kilometer i lørdags, da DM blev afviklet i Eskilstuna i forbindelse med de svenske mesterskaber, skal det ikke slå skår i glæden.

»Jeg er ked af, at interessen for kapgang i Danmark ikke er større, men jeg er glad for, at jeg stadig kan være med,« siger han.

Peer Jensen bor i Sorø og stiller op for Phønix Vallensbæk i kapgang og SNIK i atletik. Han passerede halvmaraton på 2.22, maraton på 4.50 og genvandt 50 km-titlen i 5.49.

Siden 1978 er det blevet til en halv snes DM-titler, men når det ikke handler om kapgang, er Eremitageløbet hans hjertebarn.

Maj Invest Eremitageløbet på søndag i nationalskoven bliver hans 27. løb i Dyrehaven.

»Jeg elsker Eremitageløbet og glæder mig til løbet hvert år. Det er en klassiker, som jeg meget nødig vil undvære,« siger Peer Jensen.

»Engang løb jeg på under en time (PR 52.13, red.), og det er min ambition, at jeg kan gøre det igen. Der er en stemning i skoven på E-dagen, man ikke oplever andre steder. Jeg forstår de løbere, der kommer igen og igen. Dyrehaven er med sin skønhed og historik en unik ramme om Danmarks bedste motionsløb.«

Peer Jensen er en højt estimeret opmåler til gade- og landevejsløb for Dansk Atletik Forbund, og det internationale forbund, IAAF, har også flittigt brugt hans ekspertise. Således opmålte han maratonruten til EM i Göteborg i 2006 og til VM på halvmaraton i København i 2014.

Løbere og tilskuere bydes velkommen i dyrenes skov af skovfoged og skytte Torben Christiansen, som starter løbet på slaget elleve.

Har du endnu ikke tilmeldt dig det 48. Maj Invest Eremitageløb, så fortvivl ikke. Du kan stadig nå det. Tilmeld dig her

Sidste øjebliks-tilmelding i informationen på søndag fra kl. 9.00 inden for den røde port ved Fortunen.