Eremitageløbet er lige på trapperne. Om to uger lyder startskuddet i Dyrehaven. Og så er spørgsmålet: Er du klar til de  13,3 kilometer gennem det kuperede og udfordrende terræn i den historiske og smukke skov?

I mine øjne har Maj Invest Eremitageløbet alt, hvad en løber kan forlange af et løbsarrangement. Jeg skal være med for fjerde gang, og jeg glæder mig vildt. Det er et løb, jeg altid vil løbe, hvis jeg har mulighed for det.

Stemningen er altid i top uanset vejrforholdene, og tilskuerne hepper hele vejen til målet.

Hvordan forbereder den gennemsnitlige Eremitageløber sig bedst til løbet? Her er nogle træningsråd.

Det er selvfølgelig vigtigt, at man træner kontinuerligt over en længere periode. Og det er en fordel at træne i et kuperet område for eksempel i en skov, på en golfbane eller lettere bakkede landeveje for at vænne sig til det vekslende underlag, der karakteriserer ruten i Dyrehaven.

Mange Eremitageløbere har deltaget i løbet i mange år. Derfor kender de ruten godt. Men man skal ikke undervurdere terrænet. Det trækker tænder ud. Især på de sidste tre kilometer bruger man mange kræfter, da underlaget ikke er fast, og bakkerne er længere og stejlere, end man umiddelbart forestiller sig.

Her er mit forslag til træning, mens man bygger formen op til de 13,3 kilometer:

Træn to-tre gange om ugen. En eller to gange om ugen løber du 60-70 minutter, og én gang om ugen laver du bakke- eller intervaltræning.

I bakketræning er tempoet ikke afgørende, derimod skal du prøve at løbe afslappet, for du kommer uanset tempoet til at mærke terrænet i benene. Tag 10-12 gentagelser. Længden af bakkerne kan du selv vurdere. Der vil nok være mange gange, hvor du føler dig uoplagt eller træt efter en lang arbejdsdag.

Brug intervaltræning på landevej eller bane til at øge farten. For eksempel 10x200 meter, 8x400 meter eller 4x800 meter med 1-2 minutters pause, det vil sige langsom jogging. Tempoet i intervaltræningen skal være lidt hurtigere, end du regner med at løbe i Eremitageløbet.

Denne træning giver fart, spændstighed, styrke og udholdenhed i benene. Husk, du er dén, der bedst kan mærke, hvad der virker for dig, og hvordan du forbereder dig bedst.

Når du står på startstregen i Dyrehaven søndag 9. oktober sammen med mange tusinde andre forventningsfulde løbere og mærker spændingen i kroppen, er regel nr. 1: Pas på med at lægge for hårdt ud. Der er vigtigt, at du kender din krop. Lyt og mærk efter, hvad du er i form til.

Jeg håber, at alle Eremitageløbere får en fantastisk oplevelse i Danmarks smukkeste skov. Jeg glæder mig til E-dagen.