”Tusind tak til publikum. De er med til at gøre Eremitageløbet til en enestående oplevelse.”

Sådan lød Abdi Hakin Ulads første ord i målet, hvor speakeren Cecilie Mathorne stod klar med mikrofonen.

”Det var dejligt at blive klappet frem under løbet og båret i mål på den sidste bakke,” siger Eremitageløbets konge.

”Jeg kunne ikke lade være at klappe tilbage og på den måde vise min respekt for publikum. De fortjener, at man giver noget tilbage.”

Abdi Hakin Ulad løb ubesværet de solbeskinnede 13,3 kilometer gennem den smukke, efterårsklædte nationalskov. Går klassikeren i Dyrehaven for at være et hårdt og udfordrende terrænløb, kunne strabadserne ikke ses på den 26-årige somaliskfødte OL- og VM-løber, som vandt sin fjerde E-løbssejr. Det så meget let ud.

For et internationalt topnavn med en personlig rekord i Dyrehaven på 39.01 var vindertiden på 40.04 måske ikke det helt store, men for Abdi Hakin Ulad var den sekundær.

”Jeg havde et dejligt løb. Jeg elsker Dyrehaven og nyder at løbe her. Hvilken natur. Jeg spekulerede ikke på tiden,” siger han.

I august blev han nr. 13 på maraton ved VM i London som tredjebedste europæer og understregede sin store potentiale. De næste store internationale opgaver bliver EM i cross i Slovanien til december og VM på halvmaraton til marts i Valencia, hvor han håber at slå Carsten Jørgensens danske rekord. Det 50. eremitageløb søndag 7. oktober 2018 er også krydset ind i Abdi Hakin Ulads kalender.

”Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til dét løb. Dén dag vil jeg løbe rigtig stærkt,” siger han med et stort smil.

Mads Tærsbøl deltog i sit første Eremitageløb i seks år og sluttede på andenpladsen i 41.53 foran Kasper Laumann Hartlet 42.28.

”Mentalt var det et hårdt løb, men skønt. Jeg er glad for andenpladsen. Jeg har gennem årene trænet en del med Abdi. De første år i Korsør. Han har været en stor inspiration for mig,” siger Mads Tærsbøl.

Kasper Laumann Hartlev er mest kendt fra duatlon, hvor han har deltaget i EM på distancen 10 km løb, 60 km cykling og 10 km løb og VM på 10 km løb, 150 km cykling og 30 km løb.

”Det var tiende gang, jeg var med i Dyrehaven. Jeg byttede sidste års fjerdeplads ud med en tredjeplads. Det er jeg meget tilfreds med. Min træning er anderledes end de andres,” siger han.