Dronningen blandt motionsløb, Eremitageløbet, skriver et nyt kapitel i den danske idræts- og kulturhistorie.

Løbet, der satte motionsbevægelsen i gang med det første E-løb i 1969, løbes søndag 7. oktober 2018 for 50. gang.

I de første 49 løb gennem Dyrehaven – skoven, vi alle elsker og har et forhold til – har ikke færre end 656.507 løbere gennemført klassikeren i nationalskoven, og søndag 25. februar åbner vi for tilmeldingen til et brag af et jubilæumsløb.

Snyd ikke dig selv. Kom og løb med og få en oplevelse ud over det almindelige. Danmark er en nation af løbere, og af de 1.400 årlige danske motionsløb har Eremitageløbet en særlig plads.

Som et ekstra krydderi på 50 års jubilæet: I startpakken får løberne en jubilæums t-shirt og i målet en stor, unik jubilæumsmedalje med motivet af det ikoniske Eremitageslot. Stolt knejser det som centrum for den 13,3 kilometer lange E-løbsrute i skoven, der i 2015 kom på UNESCOs verdensarvliste.

Samarbejdspartnere for Eremitageløbet er Craft og Saucony.

At Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT i 1969 fik lov at arrangere et løb i kongens skov er måske det største scoop i løbets historie. Ingen dansk skov har en historie som kong Frederik den Tredjes gamle parforcejagtpark.

Det er dyrenes skov med 2.000 stykker hjortevildt som faste beboere. Et terræn, løberne låner på E-dagen og passer godt på. Dén dag må skovens stjerner - dåvildtet, kronvildtet og sikaerne – finde sig i at være statister.

”Det er et paradoks, at Dyrehaven har overlevet 350 år. Den er ikke blevet kørt over af byudviklingen, men har bevaret sin ro, udstråling og naturkvalitet,” siger skovfoged og dyrenes talsmand, Torben Christiansen.

Selv om Eremitageløbet er verdens første motionsløb af sin art, har det også altid tiltrukket eliten. De bedste danske løbere er hvert år med til at kaste glans over motionsfesten, og der er stor prestige i at vinde Eremitageløbet.

På den flotte liste over E-løbets ambassadører har vi blandt andre rekordholderne Anna Emilie Møller og Henrik Jørgensen og den firdobbelte vinder Abdi Hakin Ulad.

23 løbere har været med i Eremitageløbet hvert år siden 1969 og kan i år fejre 50 års jubilæum. Blandt motionspionererne er Bjørn Ask Hansen, som også er en af Eremitageløbets ambassadører. Hvert år har han taget turen fra Kølkær ved Herning til Dyrehaven. E-løbet vil han ikke undvære.

”At være ambassadør for sund livsstil og blive forbundet med dette vigtige tema er en ære,” siger han.

Sådan tilmelder du dig Eremitageløbet

Du kan fra søndag 25. februar tilmelde dig årets motionsfest, det 50. Eremitageløb søndag 7. oktober 2018 kl. 11.00, på E-løbets hjemmeside Elob.dk.

Indtil 30. april koster det 300,- kr. og fra 1. maj 350,- kr. plus administrationsgebyr. I prisen er en jubilæums t-shirt og en stor, unik 50 års-medalje.

Arrangørerne, KIF KS og BT, ønsker alle held og lykke med træningen og et godt løb i Dyrehaven.