”Den dag i eftersommeren, hvor der kom svar på prøverne, at jeg var kræftfri, meldte jeg mig til Eremitageløbet. Jeg ville vise, at jeg godt kunne igen.”

Sådan forklarer Lone Brinch Petersen, 64, sit comeback i verdens ældste motionsløb.

Hendes ukuelige vilje belønnes med titlen som ”Årets kvindelige Eremitageløber”.

”Jeg kan ikke tro, at det er sandt. Det er en stor ære. Jeg er stolt og glad,” udbryder en overrasket Lone Brinch Petersen, da BT overbringer hende nyheden.

Hun var eremitageløber i 2011, ’12 og ’13 og blev i 2014 opereret for tarmkræft med en midlertidig stomi og efterfølgende kemobehandling. Den tappede hende for kræfter og satte løb på standby i en længere periode.

I 2015 genoptog hun træningen så småt med løb to gange om ugen i langsomt tempo over fire-fem kilometer.

Hun trænede med gode holdkammerater i NIMF i Nakskov. Og da hun og hendes mand, Ole, for et år siden flyttede fra deres landejendom i Søllested, blev hun pudsigt nok nabo til den superaktive og elskede løbeklub.

”Mine træningskammerater og det sociale fællesskab betyder meget for mig. Lægerne på Roskilde Sygehus siger, at den regelmæssige træning har hjulpet mig. Jeg tror også, at jeg har været med til at motivere andre, der ikke er så hurtige,” siger Lone Brinch Petersen.

Årets E-løber trænede i efteråret 2017 til den traditionsrige motionsfest i Dyrehaven tre gange om ugen. Og jo nærmere hun og træningskammeraterne kom E-løbet, jo længere løb de.

”Jeg løb på 1.30.39. Den tid kan ikke imponere mange. Men jeg nåede mit mål. Tidligere på året troede jeg ikke, at jeg ville komme til at løbe Eremitageløbet mere,” siger hun.

”Jeg elsker klubturene til Dyrehaven og Eremitageløbet. Og jeg beviste, at jeg har overvundet kræften og er rask.”

Sammen med årets mandlige eremitageløber, Lars Dick-Nielsen, 39, som i år fejrede 30 års jubilæum i Danmarks nationalskov, hyldes Lone Brinch Petersen på BT.

BT indstiftede i 1985 prisen som årets E-løber til en mandlig og en kvindelig motionist, som lever op til løbets grundtanke om regelmæssig motion for sundhed og velvære.

Årets eremitageløbere modtager BTs sølvfad, champagne og et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen af BTs chefredaktør, Jens Grund, ved en sammenkomst på BT.

Familien Danmarks motionsløb nr. 1 arrangeres af BT i samarbejde med Københavns Idræts-Forening og Københavns Skiklub. Ledelsen består af Thomas Ringsted og Matias Bredahl Reedtz, KIF, Leif Sjøgren og Anders Melamies, KS, og Thomas Ferm Fischer og Peter Fredberg, BT.

Det 50. E-løb finder sted søndag 7. oktober 2018. Kryds allerede nu den historiske dato ind.