- Hvis nogen fortjener en anerkendelse, så er det Nana.

Sådan sluttede en indstilling til titlen som årets kvindelige Eremitageløber af Nana Vestergaard Eriksen.
Den 25-årige RUC-studerende havde under praktikophold i Bruxelles med sit positive og muntre væsen inspireret tre dovne kolleger til at komme i gang med at løbe som modvægt til det gode belgiske øl.

De startede i februar i Bruxelles løbeklubben Runrig, og alle fire var i år med i Eremitageløbet.

– Havde det ikke været for Nanas store engagement og naturlige evne til at motivere sine medmennesker var vi andre aldrig kommet i gang med et fast løbeprogram, og vi havde da slet ikke fundet på at krone træningsindsatsen med en dejlig søndag i Dyrehaven, lyder det i indstillingen.

Sammen træner kvartetten to gange om ugen, og når årets E-løber arrangerer turen, går den oftest rundt om søerne i København, som ligger få hundrede meter fra hendes lejlighed på Nørrebro.

– Jeg havde ingen anelse om, at jeg var foreslået. Jeg er lige så overrasket som stolt over valget, siger Nana Vestergaard Eriksen.

– Jeg har tidligere løbet Eremitageløbet og BT Halvmarathon og føler en utrolig glæde ved at løbe. Løb giver masser af energi og livsglæde. Jeg tvivler på, at det kan lade sig gøre at komme hjem fra en træningstur i dårligt humør.

I Runrig betaler de fire medlemmer kontingent, og pengene bliver spist op. Senest på restauranten Tårnet på Christiansborg.

Sammen med årets mandlige E-løber, Lars Mertins fra Running Hvidovre, fejres Nana Vestergaard Eriksen på BT, hvor chefredaktør Olav Skaaning Andersen overrækker de to motionister BTs sølvfad, nytårschampagne og et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen, der er tidligere mangeårig E-løber.

Bag kåringen står E-løbets ledelse Peter Schnohr og Anne-Lise Schjønning, Københavns Idræts-Forening, Leif Sjøgren og Anders Melamies, Københavns Skiklub, og Søren Asmussen og Peter Fredberg, BT.

Andre læser også