Lyt til artiklen

Gert Kærlin fejrer endnu en triumf i dén skov, der betyder så meget for ham.

Gert Kærlin vandt Eremitageløbet i 1972 og 1977 og kan efter sit 35. E-løb i Danmarks nationalskov fejre endnu en triumf.

BT har kåret den 65-årige elegantier fra Herlevløberne som ”Årets mandlige Eremitageløber”.

»Min glæde ved at løbe er lige så stor som dengang, jeg kom først op ad den sidste bakke. En sejr i Dyrehaven slår et dansk mesterskab. Nu tager jeg det mere roligt og afslappet,« siger Gert Kærlin.

»Jeg er stolt over prisen. At komme ud i naturen og holde mig i form er et must for mig. Jeg træner tre-fire gange om ugen og nyder det sociale samvær i Herlevløberne. Jeg er ikke længere i den bedste gruppe, men det slår ingen skår i løbeglæden.«

Gert Kærlin fik sit gennembrud i starten af 70erne og vandt sin første sejr i Dyrehaven få uger efter OL-debuten på 5.000 meter i München i 1972.

Han kom i 1976 under OL-kravet med dansk rekord på 13.39.4, men blev vraget til Montreal. Og i dyb skuffelse indstillede han karrieren på eliteplan.

»Derfor var det en stor overraskelse og opmuntring for mig, at jeg kunne vinde igen Dyrehaven i 1977,« mindes han sin anden sejr i dén skov, som har en helt speciel plads i hans hjerte.

Inden Gert Kærlin kom til Herlev fra AK 73, havde den københavnske forstadskommune markeret sig stærkt på langdistancen med navne som Henrik Jørgensen, Flemming Jensen og Peter Dall.

Fighteren Gert Kærlin gennemgik i maj 2013 en operation for prostatakræft, men gennemførte fem måneder senere Eremitageløbet. I år løb han de 13,3 kilometer på 1.01.28.

Med æren som Årets E-løber følger traditionen tro BTs sølvfad og et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen.

Bag kåringen står E-løbets ledelse med Peter Schnohr og Anne-Lise Schjønning, Københavns Idræts-Forening, Leif Sjøgren og Anders Melamies, Københavns Skiklub, og Thomas Fischer og Peter Fredberg, BT.

Den 48. udgave af verdens ældste motionsløb finder sted søndag 9. oktober 2016.