Han debuterede som Eremitageløber som 10-årig og fejrede i år 30 års jubilæum i Dyrehaven i en alder af 39.

Lars Dick-Nielsen er flasket op med E-løbet og er af løbsledelsen for verdens ældste motionsløb kåret som ”Årets mandlige Eremitageløber”.

”Jeg er glad og stolt. Det er en stor ære. Jeg har altid været dedikeret til Eremitageløbet,” siger han.

Den 39-årige ingeniør fra Glostrup blev inspireret til at løbe af sin far, Jan, som 33 gange har deltaget i Eremitageløbet. Lars’ lillebror, Jens, har deltaget 25 gange.

”Jeg husker de allerførste gange, Jens og jeg blev slæbt med i Dyrehaven for at se vores far løbe,” mindes Lars Dick-Nielsen.

”Da vi var store nok, blev vi selv Eremitageløbere. Vi har et fast ritual. Hele familien klæder om ved det samme træ. Et stort træ hundrede meter efter starten inde til højre.”

I år kunne Lars Dick-Nielsens datter på to et halvt år heppe på sin far i skoven.

”Sidste år var hun også med, men da sov hun,” siger han.

Årets E-løber har gemt alle sine 30 diplomer og startnumre. De fortæller ham, at han debuterede i 1988 i tiden én time og 17 minutter med startnummer 12.428. Han kom første gang under en time i 1991, og hans personlige rekord for de knap 13,3 kilometer gennem nationalskoven er på fornemme 48.17 fra 2012.

”Min far har også gemt alle sine diplomer og startnumre som et bevis på, hvor meget løbet har fyldt i hans tilværelse,” siger Lars Dick-Nielsen.

”Under mine ph.d-studier var jeg en måned i Prag og tre måneder på Stanford University i Californien. Mellem Prag og Stanford var der tre dage, hvor jeg var hjemme. Og lige dér lå Eremitageløbet. Det var godt timet,” tilføjer han med et stort smil.

Lars Dick-Nielsen har fået et tæt forhold til Dyrehaven og elsker stemningen på E-dagen.

”Eremitageløbet har altid været et fascinerende mål for mig. Jeg tilrettelægger min træning, så jeg er bedst mulig forberedt til løbet, og jeg elsker opløbsstrækningen med de flere tusinde heppende tilskuere,” siger han.

Han træner seks gange om ugen i en halv til en hel time. En intensiv træning, som passes ind i en travl hverdag.

Lars Dick-Nielsen er også en fremragende triatlet, som har vundet flere titler på sprintdistancen.

Med titlen som Årets Eremitageløber følger et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen og BTs sølvfad, som Lars Dick-Nielsen vil få overrakt ved en sammenkomst på BT af chefredaktør Jens Grund.

Eremitageløbet arrangeres af Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT og afvikles søndag 7. oktober 2018 for 50. gang. Kryds allerede nu den historiske dato ind.