Guldsmeden fra Frederiksberg træner til sit E-løb nr. 43 – og lægen siger, at han bare skal blive ved at løbe.

Eremitageløbets alderspræsident, Vilhelm Schomacker, fylder 27. august 93 år og glæder sig til sit 43. E-løb.

- Jeg er i bedre form end sidste år, siger han efter en træningstur.

Guldsmeden fra Frederiksberg var ikke helt tilfreds med sin tid sidste år, 2.49.05.

- Det var en hård kamp at komme hjem. Jeg føler, jeg er bedre forberedt i år, og der er heldigvis stadig nogle måneder til E-dagen (5. oktober, red.). Vilhelm Schomacker træner to gange om ugen i et fitnesscenter og gør to timers gymnastik en gang om ugen på sit faste gymnastikhold.

Dertil kommer søndagsturen langs søerne i København og de daglige øvelser i ribben derhjemme på fjerde sal (uden elevator) på Sankt Markus Plads over for Forum.

- Lige nu kan jeg kun løbe rundt om én af søerne, men jeg skal snart op på to, lyder det målbevidst. Vilhelm Schomacker startede først med at løbe, da hans børn gav ham et par løbesko i 50 års fødselsdagsgave.

- Jeg debuterede i E-løbet som 51-årig i 1.18, og min tid er hvert år blevet dårligere. Men jeg elsker turen i skoven og vil meget nødig undvære den, siger han og tilføjer:

- Min læge siger, at jeg bare skal blive ved at løbe.

Vilhelm Schomacker har en drøm om at slå aldersrekorden i Dyrehaven – og er tålmodig. Dansk/canadieren Jan Eisenhardt var 96, da han gennemførte E-løbet i 2002. Bornholmeren Charley Lassen løb sit sidste løb i Dyrehaven to måneder før sin 95 års fødselsdag.

Vi nærmer os hastigt 16.000 tilmeldte løbere, og der er blot 3.000 startnumre tilbage til efterårsklassikeren på 13,3 kilometer. Læs mere og tilmeld dig verdens mest traditionsrige motionsløb på elob.dk


Har du spørgsmål, så kontakt BTs løbssekretariat på 3375 2584 på hverdage kl. 10-15 eller på elob@bt.dk.

Hvert år kårer BT 'Årets Eremitageløber'. Har du et godt forslag til den fornemme titel, så mail til journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk