BTs sportschef, Jacob Staehelin, hylder årets E-løbere, Lise Espersen og Morten Gjerding.
BTs sportschef, Jacob Staehelin, hylder årets E-løbere, Lise Espersen og Morten Gjerding. Foto: Bax Lindhardt
Lise Espersen fra Køge og Morten Gjerding fra Kongens Lyngby fejret på BT.

Af Peter Fredberg, fred@bt.dk

Respekten var stor hos BTs sportschef, Jacob Staehelin, da han hyldede årets to E-løbere, 73-årige Lise Espersen fra Køge og 23-årige Morten Gjerding fra Kongens Lyngby.

- I er beviset på, at alder ikke betyder noget, når det handler om Eremitageløbet. Der er et aldersspænd på 50 år mellem jer, men I er begge de fornemste eksponenter for dét, E-løbet står for, siger han.

Selv er Jacob Staehelin stadig kun begynder i det traditionsrige løb i Dyrehaven, motionsbevægelsens fødested, mens Lise Espersen var med for 37. gang og Morten Gjerding for elvte gang.

E-løbets fadder, hjertelægen Peter Schnohr, definerede sidst i 60erne idéen bag løbet: Regelmæssig træning for sundhed og velvære. Og den har Lise Espersen og Morten Gjerding levet op til.

Hun er den ældste, der har fået prisen som årets kvindelige E-løber, og han er den yngste mand, der er blevet hædret på BT.

Lise Espersen har været europamester i sin aldersklasse på maraton og 5.000 meter og næsten altid været klassevinder i E-løbet. Hun er superaktivt medlem af atletikklubben i Køge og dyrker også havkajaksejlads og er morgenbader uanset kuldegrader.

Morten Gjerding læser på DTU og bliver til sommer master i fysik og nanoteknologi. Få hundrede meter fra Kampsax Kollegiet, hvor han bor, har han et af Danmarks smukkeste træningsområder, Dyrehaven.

De to E-løbere fik begge et sølvfad, et serigrafi af kunstneren Gorm Eriksen, blomster og nytårschampagne.

Eremitageløbet arrangeres af BT i samarbejde med Københavns Idrætsforening og Københavns Skiklub. Det 45. E-løb finder sted søndag 6. oktober 2013. Til maj udsendes forhåndstilmelding til de 21.000 tilmeldte løbere i 2012, mens nye løbere kan tilmelde sig fra juni.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.