BT Halvmarathon er traditionernes løb. SNIK afviklede i 1983 det første halvmaraton på dansk grund.
BT Halvmarathon er traditionernes løb. SNIK afviklede i 1983 det første halvmaraton på dansk grund. Foto: Scanpix

Søndag 1. maj lyder startskuddet til den 37. udgave af et af Danmarks mest traditionsrige gade- og landevejsløb, BT Halvmarathon.

Kom og løb med og få et spændende mål for forårets træning. Læs mere og tilmeld dig den nordsjællandske klassiker fra Kongens Lyngby til arrangørklubben SNIKs hjemmebane på Rundforbi Stadion i Nærum på bthalvmarathon.dk

Det populære løb har, indtil BT blev navnesponsor i 1996, haft flere navne, bl.a. Toms Halvmarathon i perioden 1990-95.

I 1983 under navnet Copenhagen Nike Marathon supplerede man maratondistancen med det første halvmaraton på dansk grund. Og siden 1985 har man kun afviklet halvmaraton.

Løbet blev skabt af Per Mortensen, som også var idémand til Strandvejsløbet i 1970 (inspireret af Eremitageløbet i 1969) og SNIKs senere så berømte Griseløb.

Per Mortensen var formand fra 1980 til 1985. I 17 år var Torben Steen Nielsen formand, inden Klaus Kristiansen tog over i 2002. Konstitueret formand i dag er Per B. Christiansen.

De godt 21 kilometer på den hurtige, smukke og varierede rute appellerer til både den veltrænede motionist og eliten. Mange har deres personlige rekorder fra BT Halvmarathon, som i en årrække var danske mesterskaber.

Sidste års vindere var to afrikanske løbere, kenyaneren William Morwabe og etioperen Roman Mengistu.

De tre hurtigste mænd og kvinder præmieres med henholdsvis 15.000 kr., 8.000 kr. og 5.000 kr.

Traditionen tro kårer BT hvert år ”Årets Halvmaratonløber”, som hædres med et sølvfad på BT. Har du et emne til de ærefulde titler, så mail til journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.