Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kølig og stringent - så kort kan man sammenfatte Gro Grønnegaards væsen og stil, når hun toner frem på skærmen i DR1s Bergmanske seermagnet 'Arvingerne'

Iført stilrene silkekjoler i afdæmpede farver og stramme, sorte suits forsøger den lettere følelsesforskansede og ambitiøse arving, at tilrane sig anerkendelse. Gro Grønnegaards stramme visuelle udtryk, der spejler karakterens indre til perfektion, er dog ikke kun kostumeriens værk. 

- Vi samarbejder om det, og jeg kommer med nogle forslag, siger Trine Dyrholm, da bt.dk møder skuespillerinden til Wackerhaus' show under modeugen i København.

Trine Dyrholm nævner da også det danske modehus - Wackerhaus - som blev stiftet af designeren Trine Wackerhaus i 2003 - som ét af de mærker både Gro Grønnegaard og Trine Dyrholm har et svagt punkt for.

- Jeg er meget glad for Wackerhaus - dem har jeg selv en del ting fra. Men med hensyn til serien, så kommer det an på, hvad der passer til scenerne. Det er noget med, hvad der fungerer. Vi prøver så vidt muligt at være skandinaviske i det, og det er også min egen smag, siger Trine Dyrholm, der udover Wackerhaus, også lagde vejen forbi designeren Jesper Høvrings show under modeugen.

- Jeg er glad for Jesper Høvrings fine kjoler, som jeg ofte har på til events. Jeg er ikke meget mode, men jeg interesser mig da for det, siger skuespillerinden, der snart kan trække i gallakjolen igen. Trine Dyrholm er nemlig et af jurymedlemmerne ved årets filmfestival i Berlin - 'Berlinalen' - hvor Dyrholm og skuespilleren Christoph Waltz fra 'Inglorious Basterds' skal uddele Sølv- og Guldbjørne.

Andre læser også