Vickie Lynn Hogan fra Texas er en Hollywood-legende.

Det er historien om en fladbrystet, skoletræt, 1,80 cm høj 'bottle'-blondine, der tager kvantespringet fra en ørkesløs tilværelse hos 'Jim's Krispy Fried Chicken' til stripperstangen hos 'Gigi's' i Houston. Her (i 1991) møder hun billetten til et bedre liv - den aldrende olie-milliardær, J. Howard Marshall (han var 62 år ældre end Vickie) - som hun gifter sig med i 1994.

Inden giftermålet med Marshall forvandles Vickie Lynn Hogan til Anna Nicole Smith. En svulstig svane, der trækker på referencer fra Hollywoods guldalder, dengang sex-symbolerne hed Marilyn Monroe og Jayne Mansfield. I 1992 går Vickie Lynns drøm om at posere i Playboy i opfyldelse, selvom det nærmest er uhørt, at en kurvet model på over 60 kg indtager den arena. Kort efter bookes den fotogene frodighed til at være blikfang for både det amerikanske tøjfrma 'Guess?' og den svenske stangtøjs-gigant H&M. Sideløbende strømmer småroller i film og tv-serier ind på cv'et.

(Foto: Collage med Anna Nicole Smiths kampagnebilleder for Guess?, som hun var model for fra 1992-1993.)

Men historien om Vickie Lynn Hogan er også historien om misbrug i alle dens miserable afskygninger (Smith var bl.a dybt afhængig af receptpligtig medicin, mænd og mad). Og om bagsiden af den amerikanske drøm, hvor offentlige ydmygelser, yo-yo vægt, udnyttelse og tragedie lurede forude. I 2006 mistede Smith sin kun 20-årige søn, Daniel, da han besøgte sin mor på barselsgangen (hun havde lige født datteren Dannielyn).

(Foto: Anna Nicole Smith med datteren Dannielyn i 2006)

Knap et år senere stod Anna Nicole Smith selv for tur. Den 8. februar 2007 blev Smith fundet død på værelse 607 på Seminole Hard Rock Hotel and Casino i Hollywood. Hun havde 11 forskellige (receptpligtige) stoffer i kroppen.

(Foto: Larry Birkhead og mini-Anna Nicole, datteren Danniellynn)

Alene tilbage i verden stod lille Dannielyn og to mænd, der begge påstod, at de var Smiths baby-daddy. Slaget om forældremyndigheden (og Smiths formue) stod mellem stjernens personlige advokat Howard K.Stern (hvis navn stod på 8 pilleglas ud af de 11 typer receptpligtig medicin, som myndighederne fandt i Smiths afsjælede legeme) og fotografen Larry Birkhead.

På baggrund af en DNA-test fik Birkhead forældremyndigheden over Dannielynn d. 10. april 2007, og siden da har der været stille omkring Smith-familien, der til tider tangerede det ultimative freak-show.

Indtil nu.

For ifølge USA Today er 6-årige Dannielynn Birkhead 'Guess? Kids' nye model, ganske som mor, Anna Nicole Smith, var det (for 'Guess?') i perioden 1992-93.

- Dannielyn har den samme legende ånd på settet, som hendes mor havde det, siger 'Guess?' kreative direktør, Paul Marciano, i en pressemeddelelse.

(Foto: Anna Nicole Smiths datter i Guess? Kids kampagnen)

- Dannielynn havde det sjovt med at hylde sin mor med 'Guess?' kampagnen, men det er tilbage i skole med hende, som er der, hvor hendes fokus ligger, siger Birkhead til USA Today, og tilføjer:

- Det første hun spurgte om var, 'hvornår kommer jeg til at være på indkøbsposerne ligesom mor...?'

Vickie Lynn Hogan blev 39 år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.