Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Flagrende silketunikaer i brusende aqua-farver. Provokerende print (I Am A Crazy Bitch, And I Am Proud Of It) på silkekjoler og sommertrøjer. Og psykedeliske mønstre a la Emilio Pucci anno 1960'erne.


Der var fristelser for enhver smag, da Charlotte Sparre sendte sin 2014 sommerkollektion ned ad catwalken på Statens Museum for Kunst tirsdag aften.Foto: Linda Kastrup
Vis mereSærligt én gæst ved 'print-dronningens' storstilede show havde svært ved at skjule sin begejstring - prinsesse Marie. Prinsessen og prins Joachim havde taget den lange tur fra Schackenborg Slot i Sønderjylland til landets modemekka for at overære showet, og det var en sprudlende prinsesse, som bt.dk talte med umiddelbart efter showet.

- Jeg synes at det var et rigtig, rigtig dejligt show! Jeg elsker den måde, at hun arbejder med mønstre og farver på. Hun er meget, meget dygtig. Der var så mange dejlige sommerfarver, rigtige sommerfarver, lød det begejstret fra prinsessen.


Foto: Linda Kastrup
Vis mere


Men er det ikke meget udansk med alle de stærke farver og mønstre? Er vi modige nok til det?

- Er det udansk med stærke farver? Jeg synes godt, at vi kan lide stærke farver herhjemme, måske ikke om vinteren, men stærke farver klæder os. I Frankrig er alle altid i sort, lød det fra prinsessen, der ikke kunne nøjes med at udpege en enkelt 'darling' fra kollektionen.

- Jeg kunne rigtig godt lide mange af tingene, sagde hun og blev suppleret af sin husbond:

- Hun har sat en masse krydser, lød det veloplagt fra prins Joachim, inden parret atter satte kurs mod Schackenborg Slot og de royale rollinger.

Foto: Linda Kastrup
Vis mere


Charlotte Sparre, der stiftede egen virksomhed i 1993, kom for alvor på alles læber (og omkring halsen), da hun lancerede farvestrålende silketørklæder med print. I 1998 præsenterede Sparre sin første tøjkollektion. Og i dag nyder designeren stor succes - især i det store udland.

- Charlotte Sparre er virkelig velestimeret i udlandet. Da jeg var i det kolossale stormagasin, Le Bon Marché Rive Gauche, i Paris for nylig, havde de en stor udstilling udelukkende med Charlottes ting. Og det er altså en kæmpe cadeau, når de laver det, for det er kun de allerbedste, som de håndplukker til sådan en udstilling. Charlotte Sparre er suveræn til print og er meget købt og solgt i udlandet. Det er kun i Danmark, at vi ikke helt har fattet det. Vi er meget mere forsigtige, men vi er blevet bedre, for tidligere skulle alting bare være sort og det er dødssygt, forklarer den legendariske modejournalist, Lotte Freddie, til bt.dk

Andre læser også