De første kostumeskitser fra Baz Luhrmanns genindspilning har 'The Great Gatsby' har fundet vej til offentligheden fra Pradas værksted.
De første kostumeskitser fra Baz Luhrmanns genindspilning har 'The Great Gatsby' har fundet vej til offentligheden fra Pradas værksted.
Tålmodighed er en dyd, det er ganske vist.

Men er man fan af filminstruktøren Baz Luhrmanns pompøse produktioner ('Moulin Rouge', 'Strictly Ballroom', m.fl) kan det efterhånden knibe lidt med tålmodigheden. Luhrmanns kommende storfilm - genindspilningen af F.Scotts Fitzgeralds klassiker 'The Great Gatsby' - der oprindeligt skulle have haft premiere i denne måned, spiller nemlig først fra d. 16. maj 2013.'The Great Gatsby' kan bryste sig af stjerner, som Leonardo DiCaprio og Carey Mulligan i de bærende roller, og for tredje gang i sin karriere, har Luhrmann hyret den italienske designer Miuccia Prada til at designe filmens kostumer. 40 fantastiske kostumer i 1920'ernes 'brølende' flapper-stil er det blevet til. Og til glæde for Luhrmanns mange (tålmodige) fans har Prada just frigivet fire af filmens kostumeskitser.


(Skitse: Prada - Orange kjole i organza med fiskeskæls-lignende paillet-broderi i plastik. Inspireret af Pradas efterår/vinter 2011 kollektion.)

Inspirationen til kostumerne har Miuccia Prada angiveligt hentet fra tidligere Prada og Miu Miu kollektioner.


(Skitse: Prada - flerstribet pailletkjole med broderier i plastik. Inspireret af Prada forår/sommerkollektion 2011)

- Baz og Miuccia har altid været forbundet af deres fælles fascination af at finde moderne måder, hvorpå de kan løsne klassiske og historiske referencer fra fortidens lænker. Denne forbindelse er central i vores forhold til Miuccia Prada på 'The Great Gatsby', og har forbundet vores vision med hendes. På samme måde som Nick Carraway (filmens fortæller, der spilles af Tobey Maguire, red.) reflekterer over en verden, som han både står i og er udenfor, har vi prøvet at skabe et miljø, som publikum ubevidst vil kunne kende, men alligevel føle sig adskilt fra, siger filmens kostumedesigner og Luhrmanns kone, Catherine Martin, til The Telegraph.

.

(Skitse: Prada. Radzmire kjole med bustier, der er broderet med perler, sten og pailletter. Inspireret af en silhuet fra 1920'erne men givet et moderne twist via materialerne og 1950'er broderierne)

(Skitse: Prada. Knælang, gråblå kjole i tyl med matchende silketop)

Baz Luhrmann og Miuccia Prada har tidligere arbejdet sammen på filmen 'Romeo & Juliet' fra 1996 samt en lille filmserie, der blev vist ved Met's udstillingen 'Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations'.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.