bi Støving har i samarbejde med modesitet Miinto.dk sat sig for at interviewe kendte danskere om mode. Hvad betyder mode for dem? Hvad var deres første møde med mode, og hvad er deres trick til at se så hamrende godt ud til enhver tid? Denne gang er det den 27-årige moderedaktør, Pernille Teisbæk.

Af Ibi Støving

Læs hele artiklen på Miinto.dk 

Pernille er typen man gerne ville have som søster. Hun er alfelignende og vampyr fræk på samme tid. De store brune øjne og blonde hår er et misundelsesværdigt look , og så griner hun højt og frit og har selvironi så det driver ned af væggen. Hun hopper gerne rundt foran fotografen og laver gakkede lyde – og intet af det virker skabet eller påtaget, men derimod helt naturligt. Hun rummer noget ballade og er meget sexet.

Til gengæld er der også en vis sårbarhed tilstede der gør, at hun er lidt af en forvandlingskugle. Hun skifter nærmest farve. Pernille efterlader glade positive mønstre i lune og behagelige energier så man har en følelse af at have mødt et væsen der har begge ben plantet solidt i den danske modemuld med en sund, humoristisk og ægte tilgang til en hård og no mercy branche hvor ’nyt’ altid er in og gammelt altid er yt (medmindre det er Vintage eller man er en kendt designer).

Hvad var dit første møde med mode?

- Jeg var 16 år og havde mit første job som model i Paris og det var bare så overvældende. Tøjet var Haute Couture og der var fotograf assistenter og assistenternes assistenter og tonsvis af makeup artister og stylister – det var som et eventyr. Det var så vildt og overdrevet.

Hvornår i dit liv begyndte du at tænke 'Tøj er sjovt'?

- Jeg har altid haft en mening hvad angår tøj. Jeg var ikke ret gammel da jeg første gang kommenterede min mors tøjsmag, som jeg syntes var lidt for meget sæt i sæt. Men samtidig var jeg også en drengepige – så det var først lidt senere at jeg opdagede man kunne bruge mode til at sende et signal om hvem man var.

Hvem er dine yndlingsdesignere?

- Jeg elsker Rick Owens – det er råt og cool og sort og passer godt til mig. Jeg er også temmelig vild med Isabel Marant , Balenciaga, Céline og Acne. De laver alle sammen nogle fine ting. Af danske designere kan jeg godt lide Rabens Saloner og Ganni.

Hvilken stil synes du er fed, men som ligger langt fra dit univers?

Jeg har en veninde som klæder sig helt fantastisk og gøglet. Hun elsker Stine Goya og Wackerhausen og jeg misunder hende for at hun kan se sådan ud. Jeg ville ligne en komplet idiot.

Hvad betyder moden for dig?

- Moden betyder alt for mig. Jeg ser det overalt og er meget visuelt båret. Jeg koder folk af konstant når jeg gå i bybilledet. Moden inspirerer mig og fylder meget. Samtidig er det meget materialistisk. Men jeg bliver kreativ og elsker at skabe looks og elsker forvandlinger.

Hvad er grim mode for dig?

- Afskallet neglelak, hullede strømpebukser og læderbukser til mænd. Hold kæft hvor skal man have meget charme for at køre de tre ting i hus. Det er nærmest umuligt.

Jeg tillader mig at bruge et citat fra den nye Ganni kollektion - fundet på Pernilles egen modeblogside:

'Holy shit – I love you'. Læs hele artiklen og få et smugkig ind i Pernilles garderobe på Miinto.dk