Der er god grund til at gå tyske trusser nærmere efter i sømmene i denne måned.

I februar lancerer det legendariske (stiftet i 1886) lingeri-firma, Triumph, nemlig deres første kollektion i samarbejde med supermodellen Helena Christensen.

Danmarks smukke 'eksportvare' har været trækplaster for Triumph flere gange, bl.a i forbindelse med lanceringen af Triumphs 125-års jubilæumskollektion 'Essence' i 2011. Kollektionen, der er Christensens debut som designer, nyder allerede stor opmærksomhed blandt modens connoisseurer. Ikke mindst fordi at den veldrejede supermodel selv lægger krop til kampagnen.


(Foto: Triumph)

I en alder (40+) hvor de fleste af os forsøger at kamuflere elskovshåndtag, strækmærker og et levet liv bag rummelige gevandter, er 44-årige Helena Christensen i en misundelsesværdig flot form.

- Jeg har trænet sammen med min bokseinstruktør Jason Lee i syv år. Og når jeg er hjemme i København, nyder jeg at svømme i havet. Derudover laver jeg også yoga solhilsner, afslører Helena Christensen over for den eksklusive webshop Net-a-porter.com, som har interviewet Helena Christensen i forbindelse med lingeri-kollektionen.


(Foto: Triumph)

Helena Christensens kollektion for Triumph består af tre forskellige temaer - Poetica (romantisk med blonder), Dahlia (frækt og forførende) og Ballerina (enkelt og feminint). Og Helena Christensen har selv været med under hele skabelsesprocessen - fra skitse til systue. Inspirationen til de mange styles har supermodellen blandt andet fundet i gamle herreblade.

- Jeg har fundet inspiration i utallige ting! Fotografier af Østeuropa i 1930'erne og 1950'erne. I Playboy magasiner og gamle billeder af en ung Jane Birkin. Jeg har baseret farveskalaen på malerier af Egon Schiele og Francis Bacon - støvede, nude nuancer blandet med lys gul, orange og rød. Poetica linjen er inspireret af danske somre, siger Helena Christensen til Net-a-porter.com.

Kampagnen, der er skudt i Helena Christensen sommerhus i Nordsjælland, inkluderer også en række stemningsfulde fotos, som supermodellen selv har taget.

(KLIK FOR STORE FOTOS)(Fotos: Helena Christensen/Triumph)

- Jeg har altid set min modelkarriere, som en fantastisk undervisning i fotografi, hvor jeg var omgivet af talentfulde mennesker. Jeg lærte en masse om lys af Herb Ritts (legendarisk modefotograf, red.) - han forvandlede den menneskelige krop til kunst. Patrick Demarchelier får dig til at slappe af foran kameraet. Og Peter Lindbergh er en inspiration fordi, at hans fantasi er som et barns, siger Helena Christensen, der ingenlunde er et ubeskrevet blad indenfor fotografiets felt. Christensen har bl.a udstillet egne fotografier på en udstilling i Rotterdam i 2006, og skudt utallige 'editorials' for modemagasiner.

Udover Triumph kollektionen (Christensen er allerede ved at designe opfølgeren) lancerer Helena Christensen snart en serie med kropsplejeprodukter og lys. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.