En af livets sørgelige realiteter er, at når mænd bliver ældre, så har hår det med at forsvinde fra de steder, man gerne vil have det (på hovedet) og dukker op de steder, man ikke ønsker det. Ekesmpelvis på ryggen, skuldrene, ørerne og - måske mest irriterende - i næseborene.

Hår i næsen er lidt af et mysterium.

Forskere har nemlig aldrig kunnet fastlægge, præcis hvorfor man får flere hår i næsen, når man bliver ældre. Selvom det dalende testosteron-niveau bliver fremlagt som den mest sandsynlige grund, er der ikke blevet forsket nok i emnet, til at man med 100 procents sikkerhed kan sige, hvad der er skyld i hårvæksten.

Når nu hårene er der, er der flere muligheder for at holde hårvæksten nede, så ikke du ender med at se ud som om, at Thomas Buttenschøn har slået lejr i dine næsebor.

Klip hårene

En af løsningerne på problemet er at købe en særlig næsebors-saks. De har afrundede spidser, og er designet præcist til ikke at ødelægge den tynde hud i næsen. Brug aldrig en neglesaks, da spidserne på disse nemt kan komme til at skære i den sarte hud.

Havesaksen skal du naturligvis også holde langt væk fra næsen. Den er til roserne i beddet.

En studsning med saks fjerner bare ikke hårene, den gør dem bare kortere, og korte hår i næsen kan klø. Derudover er løsningen ikke så langtidsholdbar som den næste.

Voks i næsen

Det kan lyde voldsomt, men varm voks er også en mulighed.

Det er en smule mere omstændigt og meget mere smertefuldt end at klippe hårene. Til gengæld er løsningen også mere langtidsholdbar, da hårene ryger ud med roden.

Voksen kan købes i butikker som Matas og lignende. Det fungerer på den måde, at man dypper en vatpindslignende sag i voksen, hvorefter man fører denne op i næsen. Her lader man den så sidde i 90 sekunder, inden man flår vatpinden ud af næsen. Nu skulle vatpinden gerne være fyldt med næsehår, (og dine øjenkroge fyldt med vand.)

Næsehårstrimmeren

Den tredje og absolut mindst voldsomme løsning er at investere i en næsehårstrimmer. Trimmeren er en lille rund sag, som passer bedre op i snuden end din pegefinger, og så udfører den opgaven lige som den skal. Trimmeren er udstyret med en praktisk skærm, så du undgår at skære næsen i stykker.

Ulempen med denne løsning er, at man skal gøre det temmelig ofte, da man modsat voks-løsningen ikke får hårene ud med roden. Derudover kan de små korte hår, som trimmeren efterlader, godt klø og kradse en smule.

Ligegyldigt hvilken metode du bruger, så husk at rense og vaske næsen før og efter, og lad være med fjerne hår for langt op i næsen. Hårene er der nemlig også af en grund: De holder det værste skidt ude af næsen. Lad derfor være med at fjerne mere end det, du og andre kan se.

Uanset hvad du ender med, så er det vigtigste, at du gør noget. Ifølge en undersøgelse fra San Diegos universitet er næsen det første, folk ser på, når de skal identificere et nyt ansigt, og selvom næsebor med lange strittende hår vil få folk til at lægge mærke til dig, er det ikke sikkert, at det er den form for opmærksomhed, du vil tiltrække dig.