Gensyn med vennerne....Amerikanerne tager hul på sæson 6 af Mad men i april. Foto: AMC
Gensyn med vennerne....Amerikanerne tager hul på sæson 6 af Mad men i april. Foto: AMC

Holder Don Draper sig på dydens smalle sti? Hvordan klarer Joan (Holloway) Harris at leve med det stigma det er, at være enlig mor i 1960'erne? Bliver Roger Sterling 'hooked' på lsd? Genfinder Betty (Draper) Francis sin kampform, endsige en mening med livet? Hvordan forløber Peggy Olsons karriere hos konkurrenten?


Spørgsmålene tårner sig op, når man er en af tv-serien Mad Mens mange danske fans, der just har fordøjet kult-seriens femte sæson. I dag meddeler tv-selskabet AMC, at de amerikanske Mad Men fans allerede kan få svar på spørgsmålene fra d. 7. april, hvor seriens sjette og næstsidste sæson ruller over skærmen 'over there'. I forbindelse med premieren har AMC frigivet en række stemningsmættede sort/hvide fotos af holdet, der traditionen tro, ryger, drikker og oser af nostalgiens sødme.

(Foto: AMC)

Underholdningssitet, The Daily Beast, har forsøgt at få seriens skaber og producer, Matthew Weiner, til at afsløre lidt af plottet og de overordnede temaer for seriens sjette sæson. Ifølge Weiner vil sæson 6 i høj grad handle om det at miste, samt reflektere over den tid vi (seerne) lever i.

- Der er altid intentionen om, at serien skal have noget at gøre med den verden vi lever i lige nu. Det er fordi, at jeg kun kan skrive ud fra det jeg kender. Og af en eller anden grund, så føles denne sæson som om, at den i høj grad relaterer sig til det sted jeg føler, at vi er lige nu, som et land og som et samfund...Vores selvværd har lidt et knæk. Ingen af de økonomiske realiteter fra 1960'erne reflekterer det vi oplever lige nu. Dengang oplevede vi et boom i økonomien, jobskabelsen og for den amerikanske industri. Men jeg tror, at den sociale orden, og det knæk vores selvværd har lidt, får os til at vende blikket indad, mens vi bearbejder tabet af noget, siger Weiner bl.a til The Daily Beast.

(Foto: AMC)

Weiner afslører også, at han har spolet tiden frem ved sæsonens åbning, uden at ville sætte et præcist årstal på.

- De første to afsnit er nærmest selvstændige film. Og de giver et fingerpeg om, hvad der kommer til at ske i sæsonen. De fortæller en historie om perioden, og forbinder os med det sted, hvor karaktererne befinder sig i deres liv. Men meget har forandret sig, når sæsonen starter. Meget har forandret sig, siger Weiner til Daily Beast.

(Foto: AMC)(Foto: AMC)

Den første sæson af Mad Men havde premiere i USA i 2007. Serien har vundet et utal af priser, bl.a 8 Emmys og 4 Golden Globes. I 2012 var Mad Men nomineret til 17 Emmy-priser, men vandt ikke en eneste.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.