Frankofile læsere, der har passeret den første ungdom, vil kunne genkalde sig ørehængeren 'Joe le taxi' fra 1987, som gjorde den purunge (14 år) sangerinde, Vanessa Paradis, verdensberømt.

Sideløbende med sangkarrieren har Paradis prøvet kræfter med skuespillet, samt været model for Chanel (bl.a for duften Coco Chanel og håndtasken 'The New Mademoiselle') og Miu Miu. På vore breddegrader er Paradis dog især kendt for at være skuespilleren Johnny Depps bedre halvdel. Depp nåede at fejre fjorten (papirløse) år sammen med Paradis, før parret kastede håndklædet i ringen i 2012.

Siden da har der været stille omkring Mademoiselle Paradis. Indtil nu. For tøj-mastodonten H&M meddeler, at de har shanghajet 40-årige Paradis til at være kampagnemodel for husets bæredygtige kollektion - Conscious Collection.- Jeg er glad for at være en del af et tiltag som Conscious Collection fra H&M. Jeg gør, hvad jeg kan for at shoppe bæredygtigt, og vintage udgør en stor del af min garderobe. Jeg elsker stilen, og det er tilmed miljøvenligt, da jeg jo bruger og genbruger gammelt tøj, siger Paradis i en pressemeddelelse fra H&M.


Conscious Collections forårskollektion byder bl.a på uniformsjakker, stiletter og botanisk print på alt fra toppe, bukser og tørklæder. Kollektionen er lavet af bæredygtige materialer som økologisk bomuld, genbrugt polyester og Tencel.


Sideløbende med kampagnen entrerer H&M med et bæredygtigt tiltag, der skal sikre at brugt tøj bliver genanvendt og ikke havner på lossepladsen. Det gør kæden ved at lancere en tøjindsamling i H&M’s butikker, hvor kunderne kan aflevere brugt tøj fra et hvilket som helst mærke og få en H&M-voucher til gengæld. Tøjindsamlingen foregår fra medio februar i udvalgte butikker.


H&M oplyser at den komplette (inkl. en herre-, børne- og baby-kollektion) Consciuos Collection kollektion lanceres d. 25. marts.


Fans af H&Ms bæredygtige kollektion inkluderer skuespillerinden, Michelle Williams, der var iført en robe fra Conscious Collection til BAFTA Awards. Amanda Seyfried var iført en Conscious kjole til filmpremiere i 2012. Og Kronprinsesse Mary er indtil flere gange trukket i bæredygtigt tøj fra H&M, bl.a da Mary deltog ved Copenhagen Fashion Summit i 2012 (foto).


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.