Designeren Benedikte Utzon har slået pjalterne sammen med ejeren af modehuset Womens Wear, Kim Rasmussen. Sammen har de stiftet anpartsselskabet Est. 1995 (Utzon grundlagde sit eget firma i 1995), hvis første kollektion præsenteres under den kommende modeuge i København.
Designeren Benedikte Utzon har slået pjalterne sammen med ejeren af modehuset Womens Wear, Kim Rasmussen. Sammen har de stiftet anpartsselskabet Est. 1995 (Utzon grundlagde sit eget firma i 1995), hvis første kollektion præsenteres under den kommende modeuge i København.

Recessionen bed sig for alvor fast i haserne på den velrenommerede, danske designer, Benedikte Utzon, i 2012.

Den 47-årige designer, hvis fan-base tæller utallige kongelige og kendte kvinder, oplevede ellers en øget omsætning på 80-100 pct i 2010, men i maj måned i år bristede drømmen, og Utzon gik konkurs med firmaerne FUTURE BY BENEDIKTE UTZON A/S og BENEDIKTE UTZON HOLDING ApS, der sammenlagt havde en egenkapital på 32 mio kr.

- Det er korrekt, at vi er gået konkurs. Det er desværre svære tider, og vi har haft store problemer med at få vores penge hjem fra butikker, der har aftaget vores kollektioner. Vi har også modtaget ordrer, hvor mange butikker ikke kunne tage imod det, sagde Lars Bo Jørgensen, adm. direktør i selskabet Benedikte Utzon A/S, til BT i maj.

Hvad Benedikte Utzon, der grundlagde sit eget brand tilbage i 1995, havde af karriereplaner i kølvandet på konkursen var uvist.

- Hun går og overvejer situationen. Det er svære tider at starte noget nyt op i. Der er ingen konkrete planer netop nu, sagde Lars Bo Jørgensen dengang.

Konkrete planer om Utzons videre karriere er dog kommet på tegnebrættet i mellemtiden. I en pressemeddelelse til BT afslører Benedikte Utzon således, at hun har slået pjalterne sammen med det danske modehus Womens Wear i Ikast. Womens Wear står bl.a bag mærkerne Elinette, Lindon, by Sofie Rasmussen og Magnus Skind,

Sammen med Womens Wears 41-årige ejer, Kim Rasmussen, har Utzon stiftet anpartsselskabet Est. 1995, der fremover skal udvikle, producere og markedsføre Benedikte Utzons kollektioner.

- Womens Wear er ekstremt ordentlige, og de er ekstremt dygtige til at drive virksomhed. De kan det, jeg har brug for: kvalitetssikring, konstruktion, produktion, økonomistyring, avancerede IT- systemer, højt niveau på logistik-området, højt specialiserede medarbejdere, strategi osv.. Vigtigst af alt har de stor respekt for min proces og mit design. Jeg er i de bedst tænkelige hænder, hvor jeg kan koncentrere mig om det, jeg er bedst til, for Kim og hans team har helt styr på alt det andet, siger Benedikte Utzon i meddelelsen.

Hvordan Benedikte Utzons første kollektion i Women Wear regi tager sig ud afsløres ved et stort show i København til januar og udstilles sideløbende på den internationale modemesse CIFF fra 31. januar til 3. februar.

- Jeg vil ikke røbe for meget, men udtrykket bliver moderne, råt, sensuelt og eksklusivt med smukke farver og lækre kvaliteter. Vores første kollektion vil bl.a. omfatte en større linje inden for luksuriøst lammeskind, rulam, stretch lammeskind kombineret med nye eksperimenterende teknikker, afslører Benedikte Utzon, der også planlægger at indtage internationale markeder med sin nye kollektion.

- Vi har en fælles vision om, at Est. 1995 skal være et stærkt internationalt brand. Hidtil har vores fokus været Skandinavien og Europa, men sammen med Benedikte vil vi se længere ud i verden, siger Kim Rasmussen, hvis modehus allerede nyder succes i udlandet med mærkerne Elinette, Lindon, by Sofie Rasmussen og Magnus Skind.

(Foto: Arkivfoto fra 2002, hvor dronning Margrethe får overrakt en pels af Benedikte Utzon)

47-årige Benedikte Utzon, der grundlagde sit eget firma i 1995, har bl.a designet for dronning Margrethe, dronning Anne Marie, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie. Utzon er den første nulevende beklædningsdesigner, der blev optaget i Kraks blå bog. I 2009 modtog Utzon prisen som det mest interessante brand på Tokyo International Fashion Fair. Benedikte Utzon har tidligere været chefdesigner for bl.a. Dranella og Great Greenland. Great Greenland er hun atter tilknyttet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.